В неделя, в Италия предстоят ключови предсрочни парламентарни избори, на

...
В неделя, в Италия предстоят ключови предсрочни парламентарни избори, на
Коментари Харесай

Италия: Предстоят ключови парламентарни избори в страната

В неделя, в Италия предстоят основни предварителни парламентарни избори, на които се чака десен алианс от партии да завоюва безапелационна победа.

Последните социологически изследвания дават сериозна преднина на дясната коалиция.

Все отново в страната има възходяща угриженост по отношение на евентуалната интервенция на Русия в италианската политика поради рухването на държавното управление на Марио Драги.

Преди време отчет на Държавния департамент на Съединените щати разгласи, че Москва е дала минимум 300 милиона $ на политически партии допълнително от две дузини страни, измежду които е и Италия, най-малко съгласно част от политиците в страната.

Все отново политическата дискусия утихна, откакто някогашният министър председател Марио Драги удостовери, че в телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен от Америка са удостоверили, че Италия не попада в отчета.

Бившият министър председател Силвио Берлускони не крие положителното си другарство с Владимир Путин.

Последните социологически изследвания дават сериозна преднина на дясната коалиция, само че съмнението за съветско въздействие може да обърне резултата на десните или популистките партии, които в предишното са имали тесни връзки с Русия, или тези политици, които са близки до съветския президент.

Лидерът на Лигата Матео Салвини, която има съглашение за съдействие с партията Единна Русия, неведнъж отхвърли да е получавал пари от Русия, откакто през 2019 година изтече запис на един от неговите помощници, обсъждащ загадка петролна договорка в Москва.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР