В неделя над много райони от страната облачността ще е

...
В неделя над много райони от страната облачността ще е
Коментари Харесай

Предимно облачно над страната, покрай Дунав и морето с мъгли в неделя

В неделя над доста региони от страната облачността ще е раздрана, междинна и висока, тук-там в Централна Северна и в Южна България – до най-вече слънчево. По поречието на Дунав и в източните региони през по-голямата част от деня ще се задържи мъгливо или с ниска облачност. Ще остане съвсем безшумно, след обяд в Източна България ще се появи слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са сред 3° и 8°, в София - към 6°, предвиждат от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е раздрана, междинна и висока. Ще духа сдържан югозападен вятър. Привечер в западните региони от Стара планина ще превали сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 2°.

Сутринта по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. По-късно денем видимостта ще се усъвършенства и облачността краткотрайно ще се раздра, само че след обяд още веднъж ще се вплътни. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са 7°-9°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане едва e по-ниско от междинното за месеца и още мако ще се намали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР