В неделя Министерството на търговията на САЩ изпрати на американския

...
В неделя Министерството на търговията на САЩ изпрати на американския
Коментари Харесай

Доналд Тръмп получи дългоочаквания доклад за автомобилните мита

В неделя Министерството на търговията на Съединени американски щати изпрати на американския президент Доналд Тръмп дълго чакания отчет дали да бъдат въведени мита от 25% върху вноса на коли и на авточасти, оповестява Ройтерс. Това провокира внезапна реакция от страна на автомобилната промишленост даже още преди да станат ясни елементи от отчета, добавя организацията, представена от БНР.

Късно нощес говорителка на Търговския департамент съобщи, че няма да разкрие никакви детайлности за отчета, обвързван с така наречен " Раздел 232 ", определяща дали даден импорт в Съединени американски щати няма да навреди на националната сигурност. " Днес (в неделя) министърът на търговията Уилбър Рос публично съобщи на президента Доналд Тръмп резултатите от следствието на Министерството на търговията за резултатите от вноса на коли и автомобилни елементи върху националната сигурност на Съединени американски щати ", се показва в изказването на министерството, само че без да е ясно по кое време ще бъдат оповестени констатациите от отчета. Самият отчет беше реалност по-малко от два часа преди края на предоставения 270 дневен период за неговото правене.

Сега Тръмп разполага с 90 дни да реши дали да работи в сходство с направените в отчета рекомендации, които редица представители на автомобилната промишленост чакат да включват най-малко въвеждането на някакви мита за вноса на изцяло съединени транспортни средства или за технологии и съставни елементи, свързани с електрически, автоматизирани, свързани и споделени транспортни средства.

Автомобилната промишленост предизвести, че страховете от митнически цени в размер на 25% за върху вноса на милиони коли и на части за тях ще усилят с хиляди долари разноските за транспортни средства и рискуват да доведат до загуба на стотици хиляди работни места в цялата стопанска система на Съединени американски щати.

Асоциацията на производителите на коли и съоръжение (MEMA), която съставлява доставчиците на авточасти, предизвести, че цените ще понижат вложенията в Съединените щати в миг, когато автомобилната промишленост към този момент страда от намаляващите продажби, цените на Тръмп върху вноса на стомана и алуминий и цените за внася от Китай авточасти. " Ако бъдат приложени сходни мита, те биха могли да реалокират зад граница развиването и внедряването на нови автомобилни технологии, оставяйки Америка зад себе си ", се показва в публично изказване на MEMA.

Министерството на търговията стартира това следствие през май 2018 година по искане на Доналд Тръмп. Известно като следствие " Раздел 232 ", неговата цел е да дефинира въздействието от вноса върху националната сигурност, като то трябваше да завърши до неделя (17-и февруари).

Доставчиците на коли и на авточасти чакат, че рекомендациите на Търговския департамент евентуално ще включват повдигане на митата с сред 20% и 25% за вноса на съединени коли и елементи за тях, или по-тесни по охват цени, ориентирани към съставни елементи и технологии, свързани с нови енергийни коли, самостоятелни, свързани с интернет и споделени транспортни средства.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР