В неделя министърът на отбраната на Париж осъди най-новата част

...
В неделя министърът на отбраната на Париж осъди най-новата част
Коментари Харесай

Париж се възмущава от Черната пантера на Marvel

В неделя министърът на защитата на Париж осъди най-новата част от поредицата " Черната пантера " на Marvel, в която френски бойци са хванати в опит да откраднат запаси, принадлежащи на измисленото африканско кралство Уаканда.

" Остро съдя това подправено и лъжливо показване на нашите въоръжени сили ", написа Себастиан Лекорню в Twitter в отговор на клип от кино лентата от ноември, оповестен от публицист.

Сцената се завърта върху група вързани френски бойци, които са доведени на съвещание на Организация на обединените нации, смущавайки посланика на Париж в международната организация, откакто са били хванати по време на загадка задача в база на Уаканда в Мали .

Журналистът Жан Бексон, който разгласява клипа с " Черната пантера ", отбелязва: " Злите френски наемници, настоящи в Мали, са облечени като бойци от интервенция " Бархан " - действителна военна задача.
 Франсоа Оланд: Групата
Франсоа Оланд: Групата " Вагнер " работи като " неоколониалисти " в Мали

Десет години след началото на френската интервенция " Сервал "

Франция е изключително сензитивна към имиджа си в Западна Африка, откакто военните хунти в Мали и Буркина Фасо желаеха напускането на френските войски, ситуирани в района на Сахел от 2013 година насам за битка с джихадистите .

" Мисля за 58-те френски бойци, които починаха, защитавайки Мали по негово искане в лицето на ислямистки терористични групировки, и уважавам тяхната памет ", написа Лекорню.

Министерството на защитата съобщи пред Агенция Франс Прес, че Франция не приканва за отдръпване или цензуриране на творбата на изкуството.

Но " не може да се допусне никакъв ревизионизъм във връзка с неотдавнашните дейности на Франция в Мали: ние се намесихме по искане на самия окръг, с цел да се борим с въоръжените терористични групировки, надалеч от историята, разказана във кино лентата, а точно френска войска, пристигнала да плячкосва естествените запаси ", добави министерството.
 Военната хунта в Мали помилва 49 бойци от Кот Д
Военната хунта в Мали помилва 49 бойци от Кот Д " ивоар

Помилването идва една седмица откакто бойците бяха наказани на 20 години затвор

Близки до Лекорню обявиха, че той е бил " сърдит, че е видял кино лентата ", който беше пуснат в миг, когато Русия наподобява реализира прогрес в настройването на популацията на Западна Африка против Франция и нейните военни интервенции.

Мали прикани съветската наемническа група " Вагнер " да укрепи армията ѝ, откакто френските войски изоставен - макар че хунтата продължава да отхвърля да е наемала бойци - и се появиха спекулации, че Буркина Фасо може да последва образеца.

В интернет карикатури, популяризирани от проруски сметки и инфлуенсъри, демонстрират по какъв начин Франция изпраща скелети и гигантска змия, с цел да " завладее цяла Африка ", във видеоклипове, оценени този месец от AFP Factcheck.

Виждат се въоръжени бели мъже в бойни униформи на Вагнер , които се притичват на помощ на бойци, носещи знамената на Мали, Буркина Фасо и Кот д`Ивоар.
 Мали упреква Франция в поддръжка за джихадизма
Мали упреква Франция в поддръжка за джихадизма

В писмо до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации

" Изправени сме пред парен валяк, който си играе с усещанията на локалните хора, които са в екзистенциално усложнение " от войната и глада, призна френски боен източник по-рано този месец.

През ноември президентът Еманюел Макрон акцентира, че през днешния ден " въздействието " е " стратегически приоритет ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР