В неделя Манчестър Сити приема градския съперник Юнайтед в голямото

...
В неделя Манчестър Сити приема градския съперник Юнайтед в голямото
Коментари Харесай

Рекордите, които машината Холанд вече превзе през сезона

В неделя " Манчестър Сити " приема градския противник " Юнайтед " в огромното дерби на IX кръг на Премиър лийг. Без подозрение фокусът на вниманието ще е ориентиран към Ерлинг Холанд - норвежецът, който стана звездното попълнение на " Сити " през лятото, а от началото на сезона с 14 гола в първите си 10 мача потвърждава от ден на ден за какво мениджърът Хосеп Гуардиола е изискал клубът да влага тъкмо в този състезател.

За Холанд това ще е първо дерби на Манчестър в кариерата и опция да запише нови достижения.

 

Покорените досега върхове

Холанд вкара 11 гола в първите си 7 турнирни мача в Премиър лийг, подобрявайки достижението на Мик Куин от декември 1992 година Засега той е еднакъв с Куин, Папис Сисе и Диего Коста, които всички имат по 11 гола в първите си 10 мача в Англия, само че Ерлинг има още 3 мача в ръкава си, с цел да ги задмине.

Неговите 9 гола в първите 5 мача са също непостигнати от различен и го трансфораха в най-хубавия голмайстор за август в историята на Премиър лийг. Той също по този начин е първият, вкарвал в първите си четири следващи турнирни гостувания.

22-годишният нападател се оправя чудесно и в Шампионската лига - два гола при триумфа с 4:0 над " Севиля " в Испания и по-късно победно попадение против някогашния си клуб " Борусия " (Д).

Той е първият в историята на шампионата, който е вкарал повече от един гол в първия си мач за всеки от тимовете, за които е играл в ШЛ - преди този момент имаше хеттрик за " Ред Бул Залцбург " против " Генк " и два гола за " Борусия " против ПСЖ.

Холанд стана и футболистът, вкарал най-бързо 25 гола в Шампионската лига. За това му бяха нужни единствено 20 мача, до момента в който на предходните рекордьори - Рууд ван Нистелрой и Филипо Индзаги им бяха нужни по 30 мача. Норвежецът също по този начин задмина Ван Нистелрой и Роберто Солдадо, които в първите си 20 мача имаха по 16 попадения. Той е и най-младият, достигнал до 25 гола.

Сега Холанд е към този момент с 26 попадения и се нуждае от единствено едно, с цел да усъвършенства върха на Ван Нистелрой за 27 гола в първите 30 мача в ШЛ. И още - нито един футболист в историята на " Манчестър Сити " не се бе разписвал по едно и също време при дебюта си в Премиър лийг и Шампионската лига.

 

Предишните му върхове

Преди да пристигна в " Сити " Холанд също бе натрупал впечатляващи достижения. Той още е единственият в историята на " Борусия ", който вкарва в дебютните си мачове в Бундеслигата, купата на Германия и Шампионската лига (а в добавка се разписа и в първия си дуел за Суперкупата на Германия). До момента също по този начин нито един състезател на дортмунци не бе вкарвал хеттрик, откакто се бе появявал като запаса. На името на Холанд са и достиженията за най-вече голове в първите две, три, пет и шест срещи в Бундеслигата (съответно 5, 7, 8 и 9 гола).

Бяха му нужни 50 мача, с цел да вкара първите си 50 гола в немското състезание, също връх. А стана най-младият, достигнал до тази численост. Той е и най-младият с четири гола в един мач в Бундеслигата (20 години и 123 дни против " Херта " ).

А на международното състезание за младежи през 2019 година означи смайващите 9 попадения против Хондурас - нещо, което различен не бе реализирал до момента в този шампионат.

 

Рекордите, които са пред него

Ако Ерлинг Холанд резервира това движение, му следва още доста популярност. Като да вземем за пример най-вече голове в един сезон. За момента таванът е 34 попадения, доближат от Анди Коул (сезон 1993/94) и Алън Шиърър (1994/95). Но тогава още се играеха по 42 мача на сезон, а в този момент са 38. В момента норвежецът е " единствено " на 24 гола от покоряването на тази кота. Рекордът за голове при 38 кръга също е изпълним. Сега той е на Мохамед Салах (32 от сезон 2017/18).

Друго предизвикателство е дали ще стане голмайстор с едно или повече попадения за мач. Най-близо до това бе Хари Кейн от сезон 2016/17, когато приключи с 29 гола за 30 изиграни мача. Ако Холанд обаче резервира темпото от старта на сезона, то може да приключи с 60 гола!

Предизвикателство е и влизането в клубната история на " Сити ". Най-резултатният голмайстор сега е Томи Джонсън (38 гола във всички шампионати през сезон 1928/29).

Други постижими върхове са най-вече голове за първите 20 мача в Премиър лийг (Кевин Филипс - 19) и 30 мача (Анди Коул - 28). Холанд е на пет мача от това да задмине Джеймс Варди, който държи върха за най-вече следващи дуели с голове - 11.

Шиърър има пет хеттрика от сезон 1995/96, само че Холанд към този момент има два, а сезонът още е съвсем първоначално...
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР