В най-горещото австралийско лято, откакто се води статистика, са отчетени

...
В най-горещото австралийско лято, откакто се води статистика, са отчетени
Коментари Харесай

Австралия счупи над 200 климатични рекорда с най-горещото си лято

В най-горещото австралийско лято, откогато се води статистика, са регистрирани над 200 климатични върха, съобщи ДПА, базирайки се на отчет на основаната в Сидни организация "Клаймит каунсъл ".

Летният сезон в Австралия сред декември и февруари беше белязан от рекордни горещини и други рискови климатични проявления. От организацията означават, че единствено за 90 дни в страната са регистрирани 206 климатични върха.

"Характерни за лятото бяха продължителните горещини, изискванията на суша в източната част на Австралия и горските пожари в цялата страна ", споделя Аманда Маккензи от "Клаймит каунсъл ", допълвайки, че сезонът е следващият образец за следствията от климатичните промени.

Горските пожари в Австралия започнаха по-рано, бяха по-продължителни и засегнаха региони, които нормално не заплашват - дъждовните гори в Тасмания и Куинсланд. Силните превалявания и наводненията в края на януари и началото на февруари нанесоха непоправими вреди в северната част на Куинсланд. Жегата в рекордно горещото лято беше толкоз огромна, че тук-там плодовете се сготвяха, до момента в който още висят по дърветата.

"Лятото в Австралия нормално се свързва с разформироване - барбекюта навън и мързеливи дни на плажа. "Адските " температури тук-там обаче го трансфораха в сезон на тревога ", споделя Аманда Маккензи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР