В най-големия град и основен бизнес център на Бразилия Сао

...
В най-големия град и основен бизнес център на Бразилия Сао
Коментари Харесай

В Сао Пауло е обявено извънредно положение, армията ще спира протест на шофьори

В най-големия град и главен бизнес център на Бразилия Сао Пауло беше оповестено изключително състояние. Това наложи да се анулират второстепенните административни услуги, с цел да пести гориво на фона на стачка на водачите на тирове, която от пет дни блокира главните автомагистрали на страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

Градските управляващи прецизираха, че изключителното състояние ще им разреши да конфискуват частни артикули като горива, складирани по бензиностанции, и да вършат покупки без общоприетите бюджетни и тръжни процедури. Президентът на Бразилия Мишел Темер разгласи, че решил да изпрати армията да възвърне придвижването по жизненоважните пътища, в случай че водачите не сложат завършек на митинга.

Късно нощес управляващите реализираха съглашение с няколко групи, представляващи протестиращите, да спрат протестните дейности за 15 дни.

Стачката на водачите на камиони стартира в понеделник, откакто държавната петролно-газова компания " Петробраз " (Petrobras) разгласи ново повишаване на дизела. Според постигнатото през вчерашния ден съглашение компанията ще понижи цената на дизела с 10 % за един месец.

Блокадите в множеството щати обаче не престават, защото има голям брой несъгласни с контрактуваното. В акциите из цялата страна се включиха над 1 милион души.

Стачката аргументи недостиг на съществени артикули и в доста градове се усеща дефицит на бензин, някои хранителни артикули и даже керосин. От летището на столицата Бразилия са анулирани най-малко девет полета поради дефицита на авиационно гориво. Летището продължава да работи, само че приема единствено самолети, които по-късно ще могат да продължат пътя си без дозареждане, показаха летищните управляващи.

Столицата, ситуирана в центъра на страната, е изключително мощно наранена, тъй като се доставя с горива с камиони от крайбрежието. Напълно е спряло производството на коли. Затворени са стотици учебни заведения и университети в няколко щата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР