В навечерието на Възкресение Христово, Врачанският Митрополит Григорий и кметът

...
В навечерието на Възкресение Христово, Врачанският Митрополит Григорий и кметът
Коментари Харесай

Кметът на Община Мездра и Врачанският митрополит Григорий зарадваха младежи със затруднения и възрастни хора

В навечерието на Възкресение Христово, Врачанският Митрополит Григорий и кметът на Община Мездра боядисаха яйца дружно с младежи с интелектуални усложнения от Защитени жилища 1 и 2 и Преходното жилище към Комплекса обществени услуги за деца и лица с увреждания /КСУДЛУ/ в Мездра. Това стана в „ Работилница Северозапад”, помещаваща се в двора на Комплекса.
Целта на инциативата бе боядисаните от децата яйца да бъдат раздадени на потребитрелите на Дома за остарели хора в Мездра.
„ Нека в навечерието на празника на всички празници- Великден, дарим наслада и усмивки на тези прелестни деца, с цел да почувстват топлината на Христа и дано насладата от Възкресението Христово изпълва душите и сърцата им. Нека Бог, възкръснал тридневно от мъртвите, да благославая и посвещава всички тези младежи, при които сме през днешния ден, всички българи и целия свят. Нека спасението Божие бъде наша опора и пътеводна светлина, с цел да бъдем по-смирени и по-добри “, сподели Врачанският митрополит Григорий.
След като всички яйца бяха обагрени в алено, митрополит Григорий благослови потребителите на комплекса и техните наставници, като им раздаде по една осветена икона и обичайните великденски зайчета. Митрополитът и кметът на Община Мездра инж. Генади Събков посетиха Дома за остарели хора, къде подариха на потребителите към този момент боядисаните от младежите яйца и пухкави козунаци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР