В навечерието на тазгодишната Китайска нова година, интернет плащанията чрез

...
В навечерието на тазгодишната Китайска нова година, интернет плащанията чрез
Коментари Харесай

От потреблението покрай Пролетния празник до икономическата перспектива

В навечерието на тазгодишната Китайска нова година, интернет заплащанията посредством платформите NetsUnion и Union Pay означиха пик, достигайки до 109 хиляди в секунда или растеж от 4,61% по отношение на същия интервал на 2023 година През първите пет дни на Новата година интернет заплащанията доближиха 7,74 трилиона юана (+10,1%), а осъществените транзакции са 15,38 (+15,8%).

Какво демонстрират тези данни? Според някои, те показват до известна степен активизиране на потреблението, до момента в който за други са по-скоро инцидентни и не демонстрират дълготрайна наклонност.

Неотдавна Китайското статистическо ръководство разгласява данните за януари, от които се вижда, че показателят за потребителските цени отбелязва спад и това накара някои непознати медии да настояват, че страната е изпаднала в отрицателен цикъл на спад на цени и понижаване на потреблението. Според икономист от Държавната комисия за развиване и промени, това е резултат от настъпването на Новата година. През януари 2023 година, когато бе маркирана Китайската нова година, имаше растеж на потреблението, до момента в който тази той е през февруари и не са излезли януарските данни, по тази причина показателят на потребителските цени демонстрира спад по отношение на същия месец на предходната година. Като цяло показателят на потребителските цени се намира в естествения размер и демонстрира постоянен напредък, а не спад. Средните потребителски разноски през 2023 година са се нараснали с 9%.

През последните години Китай поддържа развиването на действителната стопанска система и софтуерните нововъведения. Затова вложенията последователно се реалокират към нови стратегически браншове. Тази поддръжка има за цел да се осъществят потенциал и артикули, отговарящи на търсенето на пазара и потребностите на развиването.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед20035Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед29047Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Алтернативен Поглед27614Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед75410Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед80893Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед373619Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251584Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед228533Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед112333Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94814Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев34047Причините за конфликта сред Съединени американски щати и Русия съгласно Оливър Стоун
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР