В навечерието на Сирни Заговезни посрещаме пореден напън на зимата.В

...
В навечерието на Сирни Заговезни посрещаме пореден напън на зимата.В
Коментари Харесай

Минус 10 градуса ни очакват в средата на март

В навечерието на Сирни Заговезни посрещаме следващ напор на зимата.

В събота до обяд в северната половина на страната ще облаците ще разрешават на слънцето на се демонстрира, предава. От югозапад обаче небето ще е покрито с облачните системи на следващ средиземноморски циклон. Още преди пладне там ще завали – в ниското дъжд, в планините – сняг. В часовете до вечерта преваляванията ще се задържат в югозападната половина на страната, само че с рухването на температурите сняг ще завали и в по-ниските региони на Западна България. Температурите в топлата част на денонощието – сред 3 и 8 градуса.

През нощта против Сирни Заговезни и в неделния ден преваляванията ще напреднат на изток, обхващайки съвсем цялата страна. Ще вали най-вече сняг на запад или дъжд, който ще минава в сняг на изток. В неделя ще е прохладно и студено с дневни температури сред 2 и 7 градуса.

В планините и през двата почивни дни ще е облачно с превалявания от сняг, по-интензивни в неделя. Ще се натрупва нова снежна завивка. През втория ден вятърът също ще е по-осезаем. Дневните температури ще се двоумят сред 0 и минус 7 – минус 8 градуса.

През втората седмица на март от север-североизток ще продължи да нахлува леден арктически въздух, с което времето ще остане студено с превалявания от сняг и с дневни температури сред 0 и 5 градуса. Втората половина на седмицата ще е изключително мразовита с температури в някои региони с краткотрайни разкъсвания на облачността до минус 8 – минус 10 градуса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР