В навечерието на Новата година председателят на БОК Стефка Костадинова

...
В навечерието на Новата година председателят на БОК Стефка Костадинова
Коментари Харесай

Стефка Костадинова отправи специално послание към българските спортисти

В навечерието на Новата година ръководителят на БОК Стефка Костадинова насочи особено обръщение към българските спортисти.

Скъпи другари,

В дните преди Коледа постоянно сме били дружно, с цел да разпознаваем най-хубавите в спорта, да им благодарим и да си пожелаем хубави дни през Новата година. Този път обществените контакти са в друг формат, само че това не трябва да ни лишава спортния дух, вярата и оптимизма.

Здравната рецесия засегна най-тежко спорта и анулира съвсем целия интернационален календар. Много от вас бяха възпрепятствани да се осъществят през сезона, голяма част от олимпийските квалификации се отложиха във времето и занапред предстоят. Милиони спортисти по света изживяха една година на тествания в отсъствието на естествен спортен темп. Феновете бяха лишени от обичаните си мигове и безредици онлайн, което бе доста тежка загуба. В тези сложни времена спортът се оказа мощен антишок за превъзмогването на големия стрес и подсилване на имунната система. И точно спортът и физическата интензивност ще са първото и най-ефективно средство да си възстановим естествения метод на живот след края на пандемията.

Наближава олимпиадата в Токио. Игрите постоянно са обединявали човечеството в устрема за мир, разцвет и благополучие. От антични времена до през днешния ден олимпиадите и спортът са възпитавали хората в най-хуманните качества и полезности. Вярвам, че по този начин ще бъде и в този момент в Токио. МОК, националните олимпийски комитети и домакините са твърдо решени олимпийските игри още веднъж да се трансфорат в световен състезателен празник и да отбележат успеха на човечеството над голямото предизвикателство.

Отиващата си година няма да запомним с положително, само че дано през празниците се заредим с религия, мощен дух и оптимизъм. Уверена съм, че най-тежкото е към този момент зад тила ни. Да си пожелаем здраве, мощ и доста религия в положителното. Което сигурно следва.

Весели празници и сполучлива олимпийска 2021 година ", се споделя в посланието на Костадинова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР