В навечерието на Нова година специалисти от Военномедицинската академия (ВМА)

...
В навечерието на Нова година специалисти от Военномедицинската академия (ВМА)
Коментари Харесай

Шанс за нов живот: Екип на ВМА извърши поредна чернодробна трансплантация


В навечерието на Нова година експерти от Военномедицинската академия (ВМА) направиха поредна чернодробна трансплантация на 59-годишен мъж, в последна фаза на чернодробно заболяване, оповестиха от лечебното заведение.

Донорът е мъж на 63 години, изпаднал в мозъчна гибел в резултат на черепно-мозъчна контузия, осведомят от ВМА.

Съобщението за зародилата донорска обстановка в гр. Плевен е получено на 29 декември от Изпълнителна организация "Медицински контрол ", прецизират от лечебното заведение. Веднага е бил образуван екип, който отпътува за Плевен още в 7 часа сутринта на 30 декември, където е осъществил експлантацията на черния дроб.

Професор Никола Владов, началник на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология оповестява, че все още пациентът е контактен и съответен и продължава лекуването му. Той обобщава, че механически трансплантацията е била сложна, с дълготрайност към шест часа, само че е станала добре, показват от пресцентъра на ВМА.

Ръководството на болничното заведение изрича своята изключителна признателност към околните на донора, които макар сложния за тях миг, са разрешили експлантацията на органите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР