В навечерието на най-светлия християнски празник Великден Вселенският патриарх Вартоломей

...
В навечерието на най-светлия християнски празник Великден Вселенският патриарх Вартоломей
Коментари Харесай

Вселенският патриарх: Сърцето ми бие с всички, загубили люби...

В навечерието на най-светлия християнски празник Великден Вселенският патриарх Вартоломей ръководи тържествената работа в Патриаршеската катедрала, съпроводен от високоставени митрополити.



Шествието и литургията се състоя вътре и отвън Патриаршеската черква. Поради строгите ограничавания в Турция поради пандемията от ковид на церемонията участваха доста стеснен кръг духовни лица и посетители. Церемонията бе излъчена онлайн онлайн в обществените мрежи.



Генералния консул на Гърция в Истанбул, госпожа Джорджия Султанопулу, дружно със брачната половинка си, бяха измежду дребния брой поканени поклонници на богослужението.



В проповед след службата Вселенския патриарх съобщи:

" Сърцето ми бие с всички, които скърбят довечера за обичан човек, който е лишен от пандемията. Душата ми благославя още веднъж и още веднъж тези, които в изследователските и медицинските центрове се жертват в борбата, с цел да оказват помощ на всички нас, да преодолеем това грубо тестване.



Все отново това е Великден! Това е преход. И той в никакъв случай не е елементарен! Винаги носи стигмите на тъга и боязън от непознатото.

Това е преход, от страданията на пандемията, към възобновяване на общуването лице в лице, което толкоз ни липсваше, прекосяване към благословената обещана земя след мъчителното скитничество в пустинята на смъртоносната болест.
Христо Воскресе! “

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР