В навечерието на Коледа Община Благоевград предостави дървесина за огрев

...
В навечерието на Коледа Община Благоевград предостави дървесина за огрев
Коментари Харесай

Община Благоевград продължава да предоставя дървесина за огрев на хора в нужда

В навечерието на Коледа Община Благоевград даде дървесина за огрев на още поданици от уязвими групи.

Сред тях е и жена, чието дете е със 100 % ТЕЛК. 

Дървеният материал е добит в резултат на почистването на коритото на р. Благоевградска Бистрица, разпоредено от кмета Илко Стоянов, а количеството, което получават лицата е по 3 куб. м. 

Дървесината за огрев се отпуска на обществено слаби хора, които не получават помощи за отопление.

По време на първия стадий от разчистване на коритото на р. Благоевградска Бистрица е обхваната повърхност от към 6 км., като са изрязани близо 200 куб. м. материал. 

Списъците, по които се дават дървата, са предоставени от Дирекция „ Социално подкрепяне “ и Доброволно формирование „ Георги Измирлиев – Македончето “.

В продължение на няколко месеца чиновници на Оперативна програма „ Озеленяване “ правиха действия по разчистване на коритото на река Благоевградска Бистрица от саморасли шубраци и дървета, за предварителна защита на наводнения при възможни значителни превалявания.

Първият стадий от акцията се реализира в сектора от баражите при алеята за парк „ Бачиново “ до мястото на вливане на р. Благоевградска Бистрица в р. Струма.

През пролетта на 2023 година ще започва и вторият стадий от почистването, като ще бъде обзет периметърът от баражите в посока парк „ Бачиново “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР