В навечерието на изборите в Турция президентът Реджеп Тайип Ердоган

...
В навечерието на изборите в Турция президентът Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Предизборно отварят музей на Ердоган в Истанбул

В навечерието на изборите в Турция президентът Реджеп Тайип Ердоган ще получи музей, отдаден на неговата персона. Това заяви турският публицист Мурат Сабунджу за портала Т24.

Музеят ще бъде открит в квартал " Касъмпаша " в Истанбул, където са минали първите години от живота на турския водач. Експозицията ще се състои от фотографии и видеоинсталации с фрагменти от живота на президента.

Посетителите ще могат да прегледат родословното дърво на семейство Ердоган. Ще има информация и за това по какъв начин той е играл футбол за разнообразни истанбулски юношески клубове, до момента в който е следвал в университета, и даже е прекарал няколко месеца в пандиза.

Експозицията, отдадена на работата на Ердоган като президент на страната, ще включва най-важните речи на президента. Сред тях са изказвания в Организация на обединените нации, както и речта му при връщането на статута на джамията " Света София ".

Музеят ще покаже и експонати, отдадени на членовете на фамилията на президента, изключително на брачната половинка му Емине (по татко Гюлбаран).

Реджеп Тайип Ердоган е 12-ият президент на Турция, като той е отпред на страната от 28 август 2014 година

На 27 октомври 2022 година съветският президент Владимир Путин съобщи, че президентът Ердоган е мощен водач, който се управлява от ползите на личната си страна и не разрешава на трети страни да въздействат на решенията му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР