В навечерието на Гергьовден Милена от фолклорна формация „Торлашки напеви”

...
В навечерието на Гергьовден Милена от фолклорна формация „Торлашки напеви”
Коментари Харесай

„Зайди, зайди ясно слънце” в изпълнение на Милена от Монтана огласи катедрала „Свети Георги” в Шмалкалден

В навечерието на Гергьовден Милена от фолклорна групировка „ Торлашки напеви” от Монтана изпя „ Зайди, зайди ясно слънце” в протестантския храм „ Свети Георги” пред аудитория от четири европейски страни. Концертът, с присъединяване на 100 деца и младежи, завърши взаимен музикален план на градовете Шмалкалден – Германия, Фонтейн – Франция и Алпиняно – Италия. Те сплотиха артисти и музиканти от хор, симфоничен оркестър и биг бенд за обмяна на опит и артистични импровизации.
Фолклорната група от Монтана в състав от 11 девойки и момчета бе поканена за присъединяване в концерта и бе съпроводена от публична делегация, отпред с кмета на общината Златко Живков. В Шмалкалден гостуваха и общинският консултант доктор Юлиян Александров и шефът на гимназията за преподаване на непознати езици „ Петър Богдан” Пенка Ненкова.
„ Монтана и Шмалкалден имат дългогодишно и ползотворно съдействие, построено въз основата на връзките сред гимназиите „ Петър Богдан” и „ Филип Меланхтон”, напомни Живков. Той е получил покана от кмета на Шмалкалден Томас Камински да се причисли към плана, като избере сфера, в която представители от четирите града да обменят опит в Монтана.
Италианските сътрудници от Алпиняно са заложили на спорта. Там ще се провеждат спортни събития. Във френския град Фонтейн обмислят сфера за четиристранното съдействие и ще имат предложение още това лято.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР