В навечерието на еврейската нова година израелското правителство обяви национална

...
В навечерието на еврейската нова година израелското правителство обяви национална
Коментари Харесай

Израел обяви национална карантина за три седмици

В навечерието на еврейската нова година израелското държавно управление разгласи национална карантина за три седмици.

Вчера затвориха учебните заведения. От през днешния ден израелците имат право да се движат в периметър до 500 метра от вкъщи си, в случай че не отиват на работа. Изключения от това предписание ще важи за жителите, които излизат да купуват медикаменти и храна, както и да участват на заравяне или гала по обрязване.

Еврейската страна има втората най-висока степен на разкриване на вирусни инфекции след Бахрейн, съгласно данни на Агенция Франс Прес за последните две седмици.

Израел е записал над 172 000 случая на инфектирани с ковид и 1163 смъртни случая при девет милиона население.

Първоначално Израел получи възторженостти за ограничение на разпространяването на заболяването посредством налагане на строга карантина през март, само че управляващите признаха, че са избързали при облекчаването на ограниченията, напомня БГНЕС.

В навечерието на възобновеното блокиране, което беше оповестено предходната седмица, министър председателят Бенямин Нетаняху направи послание към нацията по националната телевизия, с цел да се опита да изясни, че държавното управление няма избор.

" Здравната ни система подвигна „ червен байрак "... Направихме всичко допустимо, с цел да реализираме баланс сред (обществените) здравни потребности и потребностите на стопанската система, " сподели министър председателят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР