В навечерието на едни от най-големите православни празници - Рождество

...
В навечерието на едни от най-големите православни празници - Рождество
Коментари Харесай

Благородна кауза обедини деца, родители и учители от Детска градина „Слънчице“ в Мездра

В навечерието на едни от най-големите православни празници - Рождество Христово, деца, родители и екипът на Детска градина „ Слънчице “ в гр. Мездра се сплотиха към благородната идея: Да дарим вяра на Дени!

Денислава Петрунова е диагностицирана с детска церебрална парализа. Тя посещава постоянно четвърта възрастова група в детската градина, където среща другари и радва всички със своята неотразима усмивка. Дени е трето дете на сем. Петрунови, в което получава доста любов, грижа и поддръжка. Но в борбата с подлото заболяване постоянно срещат усложнения: нужни са систематични рехабилитации, които се организират в София и по този начин значимите специфични обувки, които също са непостижими за фамилията.

Ето за какво родители - членове на Ателие „ Чудотворница “, и екипът на ДГ „ Слънчице “ взехме решение да организираме благотворителен базар в поддръжка на Дени под наслов: „ Доброто има мирис на Коледа “.

Ателие „ Чудотворница “ е образувано като активност по план „ Слънцето се крие в детските усмивки “, осъществен по Национална стратегия „ Хубаво е в детската градина “. Родителите, членове на клуба, са дейни сътрудници на детската градина, дават оферти и предизвикват разнообразни мероприятия, за приобщаването им към живота в детското заведение.

За реализиране на идеята „ Доброто има мирис на Коледа “ бяха направени над 500 разнообразни коледни сувенири от родители, децата и екипа на детската градина. Проведени бяха „ Коледни работилнички “ с деца и родители по групи, а изделията изпълваха всеки ден групите с хубост.

Коледният базар се организира в три поредни дни пред постройката на Община Мездра, за което благодарим на Общинската администрация и на нейните чиновници за предоставената ни опция. Студеното време не попречи на няколко същински герои, които продаваха сувенирите чак до вечерта с доста усмивки и възторг. Благодарим Ви!

Кулминацията на благотворителната самодейност беше в ДГ „ Слънчице “, където бе спретнат кулинарен базар и се състоя коледен празник за Дени. В тях се включиха също възпитаници и учители от Професионална гимназия „ Алеко Константинов “ и консуматори на Комплекс обществени услуги за деца и лица с увреждания. Приятна изненада сервираха акробати от столичната натрупа „ Канетикс “ с артистичен шеф Сирма Добрева, които извършиха „ Танцът на пеперудите “.

След привършване на благотворителния базар събраните средства ще бъдат предоставени на фамилията на Дени.

Екипът на Детска градина „ Слънчице “, децата и родителите от ателие „ Чудотворница “ благодарят на всички, които се включиха в благотворителната самодейност!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР