В навечерието на 6 май министърът на отбраната Димитър Стоянов

...
В навечерието на 6 май министърът на отбраната Димитър Стоянов
Коментари Харесай

В навечерието на 6 май: Димитър Стоянов поздрави военните ни контингенти по света

В навечерието на 6 май министърът на защитата Димитър Стоянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов поздравиха посредством видеоконферентна връзка националните командири на военните ни контингенти, които вземат участие в интервенции и задачи в Босна и Херцеговина, Косово, Ирак и Мали.

Снимка: Министерство на защитата

„ Благодарение на достойното присъединяване на българските военнослужещи в задачи и интервенции на НАТО и Европейския съюз в разнообразни елементи на света през днешния ден България е мечтан сътрудник за взаимни подготовки и тренировки. Благодарение на Вас, Българската войска заслужи уважението на нашите съдружници и сътрудници “, сподели министър Стоянов.

Снимка: Министерство на защитата

„ Високо ценим, че представлявате България и Българската войска по най-хубавия метод, отстоявате националните ползи и утвърждавате положителното име на българския боец зад граница “, съобщи от своя страна началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Той акцентира, че сигурността на Балканите е от извънредно значение, сериозно значимо за страната ни и означи, че средата за сигурност в Мали, Ирак и Грузия също изисква нараснало внимание.

Армията на България е избрана като по-слаба от всичките си съседи, без РСМ

Полковник Красимир Ценов, народен пълководец на най-многобройния ни контингент зад граница в Босна и Херцеговина, който взе участие в интервенцията на Европейски Съюз „ Althea “, рапортува, че ситуацията по сигурността в зоната на интервенцията е релативно спокойна и постоянна, а военнослужещите извършват дилемите си според общоприетите оперативни процедури.

Колко в действителност са силите на Алианса в региона?

Командирите на националните контингенти в Косово – подполковник Калин Стаменов, в Ирак – майор Веселин Жечев, и в Мали – старши лейтенант лекар Георги Семовски също пожелаха здраве и триумфи на всички свои сътрудници, които извършват служебните си отговорности в страната и отвън нея.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР