В навечерието на 175-годишнината от рождението на Христо Ботев, БНТ

...
В навечерието на 175-годишнината от рождението на Христо Ботев, БНТ
Коментари Харесай

Подигравките, които отнесе филмът Ботев

В навечерието на 175-годишнината от рождението на Христо Ботев, Българска национална телевизия излъчи кино лентата на Максим Генчев " Ботев ". Той е основан с партньорството на публичната телевизия, макар че стартира като краудфъндинг акция с поддръжката на община Калофер. В продукцията даже взе участие кмета на Калофер - Румен Стоянов.

Филмът наблюдава събитията от 1876 година, когато след 500 години иго, българите са изправени пред съдбоносния избор на независимост или гибел. Моментът, в който революционерът Христо Ботев повежда 200 мъже, с цел да помогне на въстаналите българи.

Режисьор на " Ботев " е Максим Генчев - индивидът, който стои и зад историческия филм " Дякон Левски ". И както редица хора подлагаха на критика " Васил Левски " преди седем години, по този начин не си икономисаха нападките и в този момент. 2 часа и 23 минути - толкоз е дълъг филмът " Ботев ". Оказва се, че това е задоволително време, с цел да успее да разедини нацията. Успява обаче да сплоти критиците върху недоволството, което се сипе най-много върху работата и егото на Максим Генчев.

Режисьорът, който нееднократно е печелил състезания на Българска национална телевизия, реагира напълно умерено на вълната от рецензии във Фейсбук по този начин: " Благодаря на 1000000 фенове на " Ботев " по Българска национална телевизия. Нека всеки допрян да предава на децата си искрата родолюбие ".

Нападките към Максим Генчев и " Ботев " обаче не престават с цялостна мощ във всички обществени мрежи. Ние взехме решение да подходим с комизъм към обстановката, като подбрахме някои от най-забавните мемета, на които попаднахме в Instagram и Фейсбук.

" След впечатляващия триумф на хитовия филм " Ботев ", режисьорът е бил поканен да снима патриотична версия на " Аватар " ", гласи един от занимателните колажи.

Други пък се подиграват с съответна сцена от кино лентата и ококорените очи на основния артист Деян Жеков, който има нелеката задача да се превъплъти в облика на Христо Ботев.

Патриотизмът и " геният " на Максим Генчев даже е пренесен в някои кино класики, като " Кръстникът ".

И, несъмнено, " Индиана Джоунс ", в който Харисън Форд влиза в ролята на Ботев.

Някои от хората, гледали " Ботев ", показаха отчаянието си в опитите да съумеят да се насилят, с цел да проследят историята и да изгледат целия филм.

" Една вековна традиция, датираща още от времето на " Балкантурист ", заслужава екранизация ", написаха под меме от Фейсбук страницата на Fake News.

Виждаме една от най-запомнящите си подиуми от " Титаник " с Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет (моментът малко преди той да почине, откакто кораба потъва). Един от удавниците обаче е не какъв да е, а Максим Генчев, до момента в който на назад във времето се вие прословутото мъжко хоро.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР