В научните среди непрестанно се водят спорове до колко е

...
В научните среди непрестанно се водят спорове до колко е
Коментари Харесай

4 елемента, които отсътват от менюто на вегетарианците

В научните среди непрекъснато се водят разногласия до какъв брой е потребна за тялото диетата, основаваща се на вегетарианството. И до момента в който е безусловно потвърден факт, че постоянната консумация на пресни зеленчуци и плодове, е целесъобразна и за ядящите месо, става известно, че в менюто на вегетарианците липсват някои доста значими детайли. 

Ако сте измежду хората, които не обичат месо или най-малко се пробват да понижат приема му, и в същото време с това не желаете да приемате хранителни добавки , с цел да запълните неналичията на витамини и минерали – има по какъв начин по натурален път да си ги набавите.

Ето и кои са 4-те детайла, от които вегетарианците имат потребност, както и растителните им заместили:

#1 Витамин B12

Защо е нужен?  Поддържа нервната система и е виновен за количеството и качеството на алените кръвни телца. По принцип се съдържа в множеството меса, риби и млечни артикули.

С какво да го заместим?  Продукти на основата на соя, зелето и спанака.

#2 Желязо

Защо е належащо?  Благодарение на желязото, тялото образува хемоглобина, който доставя О2 от дробовете до всяка клетка в тялото. Основно се съдържа в животинските артикули.

С какво да го заместим?  Продукти на основата на соя, фасул, леща, тофу, сушени домати, картофи, слънчогледови семки и ядки.

#3 Калций

Защо е нужен?  Отговорен е за построяването и поддържането на костите и мускулите на сърцето. Най-високо наличие на калций има в млечните артикули.

С какво да го заместим?  Продукти на основата на соя, канела, смокиня, спанак, зеле, броколи и тофу.

#4 Омега 3 киселини

Защо са нужни?  Омега 3 киселините се грижат за вярната циркулация на кръвта в тялото, положението на кожата и даже настроението ни. Откриват се най-много в рибата.

С какво да ги заместим?  Продукти на основата на соя, ленено семе и орехи.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР