В Националния музикален театър започнаха репетициите на Цигулар на покрива.

...
В Националния музикален театър започнаха репетициите на Цигулар на покрива.
Коментари Харесай

Мюзикълът Цигулар на покрива влиза в афиша на Музикалния театър от януари 2020 г.

В Националния музикален спектакъл започнаха подготовките на „ Цигулар на покрива ”. Премиерата на паметния мюзикъл на Джери Бок ще е през януари 2020 година, оповестиха от пресцентъра на културната институция.
Режисьор-постановчик на спектакъла е Небойша Брадич от Сърбия. Сценографията е поверена на Мирослав Табачки (Сърбия), който е създател на зрелищните декори на постановката на Музикалния спектакъл „ Фантомът на операта ”. Художник на костюмите е Исидора Спасич (Сърбия). Диригент-постановчик – Юли Дамянов, хореограф Анна Пампулова (гост), диригенти – Огнян Митонов и Людмил Горчев (хормайстор), помощник –режисьор Александър Мутафчийски, координатор на плана –Пеньо Пирозов. Участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Националния музикален спектакъл.
От премиерата си през 1964 година мюзикълът „ Цигулар на покрива ” на композитора Джери Бок и либретистите Джоузеф Стейн и Шелдън Херник (по повестта „ Млекарят Тевие ” на Шалом Алейхем) е завоювала сърцата на милиони фенове по света.
Това е втората режисура на мюзикъла на сцената на Националния музикален спектакъл. За първи път той е игран през 1993 година. Режисьор е Пламен Карталов, диригент е Жул Леви, художник Евгения Раева, хореограф – Маргарита Арнаудова.
Националният музикален спектакъл е откупил за България правата на паметния бродуейски мюзикъл, разгласи шефът на театъра Марияна Арсенова. На сцената на Музикалния спектакъл той ще се играе от януари 2020 година като репертоарен театър, а не на правилото „ стаджоне ” (в поредност от поредни вечери се играе единствено едно заглавие), както се игра „ Фантомът на операта ”.
„ Оттук-нататък единствено нагоре и единствено мощни заглавия! ”, пожела на артистите Марияна Арсенова и показа режисьорът-постановчик Небойша Брадич. „ Освен своя забележителен професионализъм, аз съм уверена, че господин Брадич ще придвижи един нов привкус от своята принадлежност, а наред с това и дълбоката страст на балканските нрави. Това е нещото, по което екип и постановчик доста ще си паснат ”, съобщи още Марияна Арсенова.
За гост-режисьора Небойша Брадич
Небойша Брадич е сценичен режисьор. Поставил е над 90 пиеси в театрите в Сърбия, Босна, Хърватия, Словения и Гърция. Режисирал е и доста опери, балети и мюзикъли, измежду които „ Норма ”, „ Кармен ”, „ Клетниците ”, „ Пролетно събуждане ” и други.
Бил е режисьор и шеф на театрите в Крушевац (1981 – 1996 год.) и спектакъл Ателие 212 в Белград (1996 – 97 год.). В интервала 1997 – 1999 год е режисьор и общоприет управител на Националния спектакъл в Белград. Той е режисьор и общоприет шеф на Белградския трагичен спектакъл в интервала 2000 - 2008 год.
Небойша Брадич е министър на културата на Сърбия в интервала 2008 – 2011 година. В момента е основен редактор на Програмата за изкуство и просвета на Сръбската Броудкастинг Корпорация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР