В Националния дворец на културата, фоайе Запад, вече е подредена,

...
В Националния дворец на културата, фоайе Запад, вече е подредена,
Коментари Харесай

Карикатурата като възпитание на духа

В Националния замък на културата, предверие Запад, към този момент е подредена, постоянно предстоящата с интерес, 46-ата Национална галерия на българската подигравка, която можете да видите до края на юли. Организатори са секция „ подигравка “ към СБХ и Националния замък на културата.


В изложбата са показани творби на повече от 30 модерни български създатели, произведения основани през последната една-две години. Освен карикатури и шаржове на известни персони, най-вече политици, в експозицията могат да се видят сатирични рисунки, цифрова графика, живопис. Темите са разнородни, като доминира интереса към политическата ирония, тематиките за пандемията, и рецесията като главен „ подстрекател “, само че има тематики и за футбол и еротика.


Художникът Любомир Михайлов, участник в изложбата и член на журито, показа в „ Артефир “ тази забавна сбирка. Както нормално при откриването на 15 юли 2021 от 18 часа ще бъдат оповестени и премиите на СБХ и секция „ Карикатура “, както и авторитетната премия на Столична община, учредена в памет на огромния български художник Доньо Донев.

 Снимки: НДК (фейсбук страница)
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР