В националната ни памет няма друга личност толкова нравствено чиста,

...
В националната ни памет няма друга личност толкова нравствено чиста,
Коментари Харесай

Караянчева: За българите Левски е мерило за нравственост

В националната ни памет няма друга персона толкоз нравствено чиста, безкористна, принесла себе си в жертва на бъднините национални, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на възпоменателна гала във връзка гибелта на Васил Левски в Петрич . Председателят на Народното събрание участва на ритуала по полагане на венци и цветя в символ на респект към Апостола на свободата.

В словото си пред присъстващите Цвета Караянчева означи, че за българите Левски е мерило за добродетелност , национална съвест и човешко достолепие. Дирята, която той оставя е незаличима, а неговата крах към този момент близо век и половина ни раздрусва и ни припомня, че с нея са изплатени нашите грехове, и свободата – нашата и тази на потомството ни, съобщи ръководителят на Народното събрание.

В историческото ни съществуване няма друга сходна всеотдайност – същинска, неподражаема и осъзната, акцентира Цвета Караянчева. Тя напомни думите на Апостола на свободата: „ С моята кончина не свършва пътят, който би трябвало да извървите “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР