В НАТО зрее истинска война между Турция и Гърция, посочва

...
В НАТО зрее истинска война между Турция и Гърция, посочва
Коментари Харесай

Die Welt: В НАТО назрява война между Турция и Гърция

В НАТО зрее същинска война сред Турция и Гърция, показва в собствен коментар колумнистът на немския вестник Die Welt Кролине Друтен. В публикацията тя означи, че Турция и Гърция, като членове на Северноатлантическия алианс, официално са съдружници. Въпреки това до неотдавна тези страни нееднократно са били на ръба на война. 

Като образец Друтен сочи борбата сред Турция и Гърция през 80-те и 90-те години, която едвам не прерасна във въоръжен конфликт. Наблюдателят припомня и неотдавнашния спор сред двете прилежащи страни за залежите на въглеводороди и правния статут на гръцките острови. 

В края на август Анкара упрекна Атина, че е изстреляла ракета от системата С-300 против турски самолети по време на разследваща задача. На собствен ред изданието 19FortyFive позволи, че може да стартира война сред Турция и Гърция по виновност на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. 

Неотдавна Асошиейтед прес написа, че Гърция е предизвестила своите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО за опасността от спор с Турция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР