В НАТО са знаели, че въоръжените сили на Украйна подготвят

...
В НАТО са знаели, че въоръжените сили на Украйна подготвят
Коментари Харесай

В НАТО са знаели, че Украйна подготвя атаки срещу руски летища, убедена Москва

В НАТО са знаели, че въоръжените сили на Украйна приготвят офанзиви с дронове против съветски летища. Това съобщи Константин Гаврилов, началник на съветската делегация на договарянията във Виена за военна сигурност и надзор над въоръженията, представен от ТАСС.

" Провокациите против съветските стратегически летища Дягилево и Енгелс , в които участваха реактивни бойни безпилотни самолети Ту-141 " Стриж ", можеха да основат съществени закани за нуклеарната сигурност ", акцентира дипломатът по време на пленарна сесия на Форума на ОССЕ за съдействие в региона на сигурността.

" НАТО беше наясно с подготовката на неотдавнашните украински офанзиви против съветските военни летища. Ние неотложно отговорихме на тях, като нанесохме масиран удар по украинската военна командна система, уреди на отбранителната индустрия и енергийни обекти. Никой не би трябвало да се съмнява, че това ще се случва всякога, в случай че Украйна продължава да прави терористични офанзиви ", безапелационен бе Гаврилов.
 ISW: Украйна сподели, че може да удари съветски стратегически Военновъздушни сили бази
ISW: Украйна сподели, че може да удари съветски стратегически Военновъздушни сили бази

Кремъл продължава да удря по енергетиката на Украйна

Той означи, че през тази година е била осъществена работа за възобновяване и рационализация на безпилотните самолети руско произвеждане, които Украйна е употребила при офанзивите. В дейностите участваха специалисти от основаното в Киев конструкторско бюро " Луч " и американската Raytheon Technologies.

" Дронът е трансфорат в бойно оръжие с обхват на деяние до 1000 км, способно да носи фугасна бойна глава с тегло до 80 кг и да употребява американската система за световно позициониране (GPS) за ориентиране ", изясни Гаврилов.
 Украйна нанесла 11 удара по съветски елементи
Украйна нанесла 11 удара по съветски елементи

Но Русия е блъснала жилищни здания в Украйна

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че в понеделник сутринта Киев е опитал да нанесе удари със руски реактивни дронове по военните летища Дягилево в Рязанска област и Енгелс в Саратовска област. Целта е била съветската авиация на далечни дистанции да бъде изведена от строя.

Министерството на защитата посочи, че системите за противовъздушна защита на съветските въздушно-космически сили са прихванали летящи на дребна височина украински дронове.

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт заяви във вторник, че петролно вместилище, ситуирано покрай летище Курск, се е запалило след офанзива с дрон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР