В Народното събрание няма лобисти. В Народното събрание това, което

...
В Народното събрание няма лобисти. В Народното събрание това, което
Коментари Харесай

ПП/ДБ уверяват, че няма фарма лобисти в Народното събрание

В Народното събрание няма лобисти. В Народното събрание това, което се вижда, е по какъв начин гласоподават избрани парламентарни групи. Toва съобщи депутатът от ПП-ДБ и заместник-председател на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание Васил Пандов пред bTV.

Според него има предпочитание да се откри регулация, по тази причина частните лечебни заведения да вършат публични поръчки. Намерена е консенсусна формула за цената на лекарствените артикули за онкоболните хора. Механизмът е да се направи формула, която да се предложи от НЗОК, да залегне в разпоредба, която да отстрани нулевите цени, които тормозят промишлеността и да отстрани крайностите в доста високи цени и от останалите стойности да се направи приблизително претеглена цена на лекарствените артикули за онкоболните, изясни Васил Пандов.

Трябва да има лекарствени артикули за пациентите с онкологичните болести, само че да не се търгува със здравето им, настоя Пандов. И подсети, че парламентарната група на ПП-ДБ се пробва целеустремено да организира политика по регулация в две направления - частните лечебни заведения да организират публични поръчки и няма формула и регулация, която НЗОК заплаща за лекарствените артикули.
 Депутатите одобриха НЗОК да заплаща онколекарства на най-ниска цена Обновена
Депутатите одобриха НЗОК да заплаща онколекарства на най-ниска цена

Бюджетът на НЗОК влезе за разглеждане на второ четене

Васил Пандов разяснява и в резюме ротацията през март месец, като съобщи, че е нямало доста добра връзка сред Комисията по опазване на здравето и здравният министър Христо Хинков. Припомняме, че точно, че ще е един от министрите, които ще си тръгнат през пролетта при ротацията във властта. Причината - не усеща поддръжка на съдружните сътрудници.

Пандов отхвърли да е претендент за нов здравен министър след ротацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР