В над 1000 търговски обекта бяха извършени проверки. Установени са

...
В над 1000 търговски обекта бяха извършени проверки. Установени са
Коментари Харесай

МВР предупреди: Нов вид наркотик заля пазара у нас

" В над 1000 търговски обекта бяха осъществени инспекции. Установени са артикули, аналози на марихуана ", заяви на брифинг основният секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров.

Директорът на " Национална полиция " Атанас Илков разясни, че са тествани 1032 търговски обекта в цялата страна, където се съхраняват и се оферират такива наркотични субстанции, неразрешени от закона. Става въпрос за търговски обекти, в които се продават електронни цигари. Иззети са 5670 аналози на наркотичните субстанции, които се оферират с неразбираеми документи. Образувани са 13 досъдебни производства, арестувани са 11 лица. Изведохме от комерсиалната мрежа голямо количество елементарно налични до подрастващите субстанции, сподели Илков.

Тодоров съобщи, че битката с наркотрафика и наркоразпространението е предпочитана задача за Министерство на вътрешните работи и тя има резултати. Беше разкрита огромна лаборатория за развъждане на канабис в Сливенско преди към две седмици, през вчерашния ден имаше огромна интервенция на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " в София и Костинброд, при която бяха арестувани пет лица за разпространяване на опиати, уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Стефан Бакалов от " Агенция митници " сподели, че използването на опиати се въздейства от стилните трендове, по тази причина е значимо институциите да реагират навреме. Бакалов разясни, че хексахидрокарабинола е синтетичен канабиноид, който в последните два-три месеца направи мощна агресия в България. Затова тези дейности бяха ефикасни, съобщи той. Тази съставна част следва да бъде категоризирана като наркотично вещество от нашето законодателство, добави Бакалов.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР