В началото се считаше, че лекарството на Merck има 50%

...
В началото се считаше, че лекарството на Merck има 50%
Коментари Харесай

Акад. Ваньо Митев: България трябва да откаже поръчката на Molnupiravir

В началото се считаше, че лекарството на Merck има 50% успеваемост при лекуване на ковид. После се оказа, че тя е 30%. А на създаденото по-късно лекарство на Pfizer - с 89% успеваемост. То е утвърдено и от Европейската организация по медикаментите, за разлика от препарата на Merck. Това сподели за Bulgaria ON AIR биохимикът акад. Ваньо Митев.

" Има опасения, че той е мутагенен - предизвиква разновидности в ДНК на вируса, само че може да провокира и такива в гостоприемника, в това число и рак. Много американски учени споделиха, че това е най-големият гаф на Агенцията за медикаменти и храните в Съединени американски щати, която го утвърди. Заради тези опасения Франция е отказала поръчката от 50 000 хапчета. България също е поръчала Molnupiravir. Все още нямаме направена поръчка за лекарството на Pfizer. Трябва да последваме образеца на Франция и да откажем нашата поръчка. От двете хапчета, съгласно механизма на деяние, на Pfizer е доста по-безопасно. При състояние, че понижава с 90% хоспитализациите, а другото с 30%, не може даже да се приказва за избор ", добави още акад. Ваньо Митев.

" Когато някой заболее и стартира комбинирано лекуване и с колхицин - това работи безупречно. Бромхексинът ще попречи на вируса да проникне в клетката, а колхицинът ще предотврати възможни затруднения. За децата има амброксол, който е във тип на сироп. И възрастните могат да си вършат профилактика с него. Той е ефикасен. Ако се разболеят децата, би трябвало да им се дава. Моите внуци го взимат ", сподели акад. Ваньо Митев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР