В началото на Юни в рамките на фестивала ФАРА 2019,

...
В началото на Юни в рамките на фестивала ФАРА 2019,
Коментари Харесай

Фарид Чехаб: Строим мостове над 21ви век

В началото на Юни в границите на фестивала ФАРА 2019, Фарид Чехаб ще изнесе лекция по тематиката „ Строим мостове над 21ви век “, отдадена на цифровата гражданска война, по какъв начин тя трансформира всекидневието и метода, по който мислим и действаме в професионален проект. Не е извънредно всеобщото терзание за бъдещето, подбудено от лавината от информация и множеството въпроси, чийто отговор не знаем.

Разговаряме с господин Чехаб за бъдещето на информационните тактики и настъпващите промени в бранша:

СЕГА: Г-н Чехаб, преди да пристъпим към главната тематика - по какъв начин решихте да приемете поканата за присъединяване във ФАРА 2019?

Случи се на фестивала Golden Drum 2018 в Портрож. Един господин от България ме заприказва и ми предложи да бъда преподавател на изобретателен фестивал в България. Изкуших се да посетя вашата страна, която не познавах. Веднага се съгласих.

СЕГА: Плашещ ли е 21ви век за експертите в областта на връзката?

Ние живеем в епоха, която е захласната от междуличностен боязън и тревога, произлизаща от възходящата цифровизация в нашия живот – както в персонален, по този начин и в професионален проект. Ние, информационните експерти, споделяме този боязън. Но самата дума „ експерт “ е неверна. В този нов свят, експерти не съществуват, единствено начинаещи. Тези, които се учат по-бързо от останалите, оцеляват. Това предписание важи за всички умения, в това число и в областта на връзките.

СЕГА: Прагматизъм или креативност – какъв е верният метод към основаване на сполучлива информационна тактика?

Нито единият, нито другият. Хуманизмът е отговорът. Първоначалната концепцията на творчеството в рекламата е да трансформира човешки животи. Това може и да остане като главно вярно. Въпросът е по какъв начин? Хуманизмът е в основата на уравнението. Как може да изградим информационни тактики, които да трансформират живота ни в идната Трета индустриална гражданска война? „ Строим мостове над 21ви век “ е опитът ми да отговоря на този въпрос.

СЕГА: Живеем във време, в което противоположната връзка от потребителите е водеща в процеса по създаване на артикул. Вие имате впечатляващ опит в областта на политическите връзки, а политиката в днешно време от ден на ден прилича артикул. В този ред на мисли, политическите платформи въздействат ли се от потребителското държание и противоположна връзка?

Както Вие сами казахте, противоположната връзка от потребителите се е трансформирала в съществена тяга. Дигитализацията трансформира обществото в директен отговорник за стопанската система и бъдещето на марките. За образец ще дам Франция и „ Жълтите жилетки “. Навлизаме във време на споделена стопанска система. Да споделяш, значи да участваш. Участието е симптом на човешка готовност. Същото се отнася и за политиката. Политиците, както и рекламистите ще осъзнаят, че истината може да бъде открита в противоположната връзка на хората, в невиждани до в този момент размери. Говорим за цифрова народна власт. Тя към момента е в зародиш. Но ще облагодетелства както политиците, по този начин и марките. На една от моите конференции, приказвах за марките като новите лица в политиката. Това беше преди четири години. Сега настъпи времето за реализация на казаното.

СЕГА: Направете предсказване: Какво ще е най-голямото предизвикателсвто, с което ще се сблъскат връзките в околните години?

Бих предположил, че ще е построяването на бранд в обществените медии. Агенцията, която успее да се оправи с това начинание ще бъде водач в новата информационна промишленост. Но не сме там към момента.

СЕГА: Подскажете ни – с какво ще ни изненадате по време на лекцията?

Ако кажа, ще скапва цялата изненадата.

Можете да научите още за фестивала на формалния уебсайт на ФАРА 2019

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР