Авиокомпания Райънеър“ ще базира четвърти свой самолет на летище София

...
Авиокомпания Райънеър“ ще базира четвърти свой самолет на летище София
Коментари Харесай

Пет нови дестинации включва в лятното си разписание летище София

Авиокомпания „ Райънеър “ ще базира четвърти собствен аероплан на летище София и стартира да лети до пет нови дестинации през сегашния летен сезон. Това оповестиха на взаимен брифинг Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на „ СОФ Кънект “, концесионер на столичния аеропорт, и Алисия Войчик-Голебиовска, управител за Централна и Източна Европа на самолетната компания.

Петте нови маршрута ще бъдат Валенсия, Аликанте, Бристол, Копенхаген и Скиатос, с което поддържаните от компанията дестинации ще станат общо 40.

С този аероплан превозвачът влага 100 млн. евро в България, като в същото време това ще докара до нарастване от 350 000 пасажери годишно по дестинациите на самолетната компания до и от летище София, заяви Алисия Войчик-Голебиовска.

По думите ѝ, нарастването на пътникопотока ще бъде с 23% по отношение на миналата година, което ще има социално-икономически аспект, а ще докара и до разкриването на работни места.

До този миг компанията оперира на четири летища в България – София, Варна, Бургас и Пловдив, като на година превозва над 3 милиона пасажери.

Това е страхотна вест за нашето летище, за България и най-много за българските пасажери, означи Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на „ СОФ Кънект “. По думите му, решението на самолетната компания да усили самолетите в базата си е удостоверение за капацитета на столичния аеропорт.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР