В началото на юли Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на

...
В началото на юли Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на
Коментари Харесай

ИАППД започва самостоятелен драгаж с новозакупената техника край Белене

В началото на юли

Изпълнителна организация „ Проучване и поддържане на рекаДунав “ (ИАППД) стартира независим драгаж с новозакупената техника при започване на месец юли. Това заяви изпълнителният шеф инж. Павлин Цонев по време на заключителната конференция по план „ Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски сектор на рекаДунав, посредством доставка на съоръжение “.

За първи път в драгажа ще се включи новопридобитата техника на организацията, която се състои от драга, маневрен транспортен съд, понтон, шалан и тръби за транспорт на наноси. През миналите седмици завърши образованието на екипажа и бяха направени проби, с цел да се стиковат екипите.

Според предварителните проекти, при започване на юли, техниката ще тръгне за региона на остров Белене – един от обичайно сериозните сектори на реката през летните месеци, когато равнището на реката спада. По предварителни данни се чака издрагираният материал да бъде в размер от 80 000 м3, които ще бъдат върнати на уместно място в рекаДунав.

За да поддържа обикновено корабоплавателно равнище през летния сезон, ИАППД получи целево финансиране от Министерство на превоза и известията в размер на 300 000 лв.. Паралелно с това сега е в ход социална поръчка, оповестена от МТС и ИАППД, за осъществяване на драгажни действия. Очаква се резултатите от нея да бъдат оповестени до един месец. Условията на търга плануват да бъде подписан контракт за 3-годишен интервал, а индикативната стойност е 7 милиона лв..

……..

Проект „ Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски сектор на рекаДунав, посредством доставка на съоръжение “ се извършва в границите на Договор за безплатна финансова помощ №ДОПТТИ-1/29.01.2018 година, финансиран по Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски фонд за районно развиване и Кохезионния фонд, Приоритетна ос 4 „ Иновации в ръководството и услугите – внедряване на осъвременена инфраструктура за ръководство на трафика, възстановяване на сигурността и сигурността на превоза “

Обща стойност на плана:20 632 677,38 лева

Източници на финансиране:
Европейски фонд за районно развиване – 17 537 775,77 лева – 85%Национално съфинансиране – 3 094 901,61 лева – 15 %
Начало на плана: 29 януари 2018 година

Край на плана: 30 септември 2022 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР