В началото на валутната търговия в понеделник курсът на долара

...
В началото на валутната търговия в понеделник курсът на долара
Коментари Харесай

Златото спря поскъпването, доларът е слабо подвижен

В началото на валутната търговия в понеделник курсът на $ е едва преносим, като леко се намалява по отношение на еврото, само че пораства във връзка с йената на фона на идното съвещание на Федералния запас и насоките му за бъдещата паричнокредитна политика на Съединени американски щати. Цената на златото спря възходящата си динамичност от последната седмица.

Общата валута през днешния ден сутринта нараства във връзка с американската до 1,1216 $ за едно евро от равнището в края на петъчната търговия - $1,1207 за евро.

Курсът на $ към йената пораства от 108,55 йени в петък до 108,62 йени за един $ през днешния ден.

Фунт стерлинг през днешния ден се търгува на равнище към $1,2585 при $1,2589 за паунд в миналата сесия и по 1,1227 евро по отношение на 1,1232 евро за паунд в петък.

В центъра на вниманието на вложителите през тази седмица е идното двудневно съвещание на Фед, което стартира във вторник. Анализаторите като цяло предвиждат, че регулаторът ще резервира базовата лихвена ставка в диапазона 2,25-2,5%. Интерес провокират по-скоро прогнозите на Фед за бъдещата си политика - специалисти чакат, че множеството членове на запаса ще се изкажат за намаление на лихвите още през юли в светлината на влошаващата се обстановка в международната стопанска система.

Златото поевтинява в понеделник сутринта след растежа на цените през четири поредни сесии. Августовските фючърси на нюйоркската борса Comex поевтиняват с 1,75 $, или на 0,13%, до 1342,85 $ за тройунция.

Днешната промяна на цената е след покачването й с 1,4 на 100 от предишния вторник насам. Тази динамичност бе обусловена от увеличеното търсене на скъпоценния метал в качеството му на безвреден актив

Стойността на фючърсите за среброто пораства с 0,13%, до 14,82 $ за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР