Блините са традиционно руско ястие, което представлява вид палачинки. Те

...
Блините са традиционно руско ястие, което представлява вид палачинки. Те
Коментари Харесай

Рецепта за вкусни руски палачинки

Блините са обичайно съветско ядене, което съставлява тип палачинки. Те могат да бъдат приготвени от пшенично или елдено брашно и постоянно се сервират с разнообразни гарнитури като заквасена сметана, масло, хайвер, пушени риби и други. Блините са извънредно известни в Русия и постоянно се свързват с празника Масленица, който е съветски национален празник, отбелязващ края на зимата и началото на пролетта. Те са знак на слънцето поради кръглата си форма и златистия цвят.

Блините могат да бъдат както сладки, по този начин и солени, според от начинката и персоналните желания.

Също по този начин, в Русия има голям брой районни вариации на блините. В другите райони на Русия, блините могат да се разграничават по мярка, дебелина и метод на поднасяне.

Например, в някои елементи на Русия, блините са доста тънки и се сервират като роло с разнообразни плънки. В други райони, те могат да бъдат по-дебели и да се ядат като главно ядене със солени добавки.

Ето по какъв начин руснаците пахапат тези плачинки:
Традиционни съветски блини с хайвер - мерен или червен : Блини, поднесени със засвасена сметана и хайвер, което е класическа композиция. Блини с пушена сьомга и крема сирене : Тънки блини, с плънка от пушена сьомга, крема сирене и малко копър. Домашно приготвени блини със сладко от ягоди : Тънки и меки блини, сервирани с домашно сладко от ягоди.
 

От хилядите предписания от подбрахме една на основата на кисело мляко. Тестото се подготвя ързо и елементарно, а резултатът е непроменяемо съвършен.

Ето я:

Съставки:
2 чаени чаши кисело мляко (1 кофичка) 1 чаена чаша вода (100-120 мл) 2 чаени чаши брашно (220 - 250 гр.) 2 яйца 1 супена лъжица захар 1/2 чаена лъжичка сол 1 чаена лъжичка хлебна сода (може и 1 пакетче бакпулвер) 2 супени лъжици краве масло (или олио)
Инструкции:
Разбийте яйцата Разбъркайте киселото мляко със содата и прибавете водата към тях. След това прибавете яйцата и разбийте всичко дружно. Добавете пресято брашното и захарта и разбъркайте до приемане на хомогенна примес. По предпочитание може да добавите ванилия или различен мирис. Сгорещете тиган и го намажете с малко парче краве масло. Изсипете дребна част от сместа, тъй че да се покрие тигана с тъничък слой от сместа. След като палачинката се изпече от едната страна, обърнете от другата (окол 2-3 минути за всяка страна в замисимост от мечтаната дебелина) Нареждайте готовите блини в паница, като всяка палачинка намажете с малко краве масло.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР