В началото на следващата седмица правителството ще предложи пакет от

...
В началото на следващата седмица правителството ще предложи пакет от
Коментари Харесай

Кабинетът ще предложи пакет от мерки за медиците, договорен със синдикатите

В началото на идната седмица държавното управление ще предложи пакет от ограничения, които да подобрят материалното състояние на медицинските сестри, работещи в дребни общини и в детски заведения. Мерките са създадени вм съдействие с национално представителните синдикати. Това заяви министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Шумен.

В отговор на въпрос дали ще се срещне с протестиращите пред постройката на Министерския съвет медици, обединени от различния Български профсъюз на медицинските експерти, самостоятелен с национално представителните КНСБ и " Подкрепа ", Борисов отговори негативно. В четвъртък против петък пет от протестиращите дами престояха над 24 часа в някогашния Партиен дом (където в този момент заседават комисиите на Народното събрание). като се стигна до слъсъци с Националнатаслужба за защита. Една от протестиращите излезе през прозореца и престоя над един час на перваза на постройката, застрашавайки своя живот и този на чиновниците, опитващи се да я приберат.

На стадиона в Шумен, за ремонта на който държавното управление отпуска 3 млн. лева, Борисов уточни присъстващите жители и сподели: " Всичките тези хора биха могли да се накачат горе на козирката и да кажат: или - или ". Той акцентира, че неведнъж се е срещал с протестиращите, а голяма част от обещанията са изпълнени. Видя се, че заплатите на сестрите не са такива, каквито (протестиращите) приказват ", сподели Борисов. " Така че аз съм показал почитание към тях. Вчера пратих министри, зам.-министри... " добави той.

Премиерът акцентира, че държавното управление работи в съдействие с формалните синдикати, които отстояват по-доброто възнаграждение на нощния труд и повишение на приходите на медиците в дребните общини и работещите в детските заведения, които " фактически получават 600 лева ". " И един пакет ще предложим след понеделник, да забележим по какъв начин ще се разберем ", заключи Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР