В началото на ноември в Ямбол започват снимките на най-новия

...
В началото на ноември в Ямбол започват снимките на най-новия
Коментари Харесай

Костадин Бонев снима новия си филм „Далеч от брега” в ямболското читалище


В началото на ноември в Ямбол стартират фотосите на най-новия български игрален филм - „ Далеч от брега “ на режисьора Костадин Бонев.

Историята е основана на цензурирания преди 1989 година разказ на Евгений Кузманов „ Чайки надалеч от брега “, определян като откровена ирония на тогавашния тоталитарен режим.

Театралният салон на читалище „ Съгласие “ в Ямбол ще бъде съществена снимачна площадка в сюжетния роман за работата на един режисьор в недодялан спектакъл във времето на късния социализъм. Работата на екипа ще продължи повече от месец и с изключение на в най-старото ямболско читалище, подиуми от кино лентата ще бъдат заснемани на разнообразни места в града – в парка, пред правосъдната палата, по централни улици и други

„ Далеч от брега “ е най-новото предизвикателство, с което се заема режисьорът Костадин Бонев. Последният му пълнометражен игрален филм „ Потъването на Созопол “ (2014 г.) пожъна редица награди от интернационалните кинофестивали, в това число от Прага, Милано, Берлин, Ню Йорк, Бразилия. Бонев е добре прочут на феновете още с „ Военен сътрудник “ (2008 г.) и „ Подгряване на вчерашния обед “ (2002 г.), също и с документални продукции като: „ Вапцаров. Пет описа за един разстрел “, „ Европолис, градът на делтата “, „ Корабите са цялостни “ и други

За пресъздаване на главните персонажи в новия си филм режисьорът залага на плеяда паметни артисти от родната театрална и кино сцена. Сред тях са Пенко Господинов, прочут на необятната публика с присъединяване си в тв-сериалите „ Забранена обич “, „ Седем часа разлика “, „ Стъклен дом “, „ Недадените “ и като артист от трупата на столичния Малък градски спектакъл „ Зад канала “. Сред звездите, участващи във кино лентата са още Стефан Вълдобрев, Иван Петрушинов, както и едни от най-обичаните български актриси: Цветана Манева, Жорета Николова, Йоана Буковска, Радина Кърджилова, Мая Новоселска. За присъединяване в кино-продукцията са привлечени и артисти от ямболския трагичен спектакъл „ Невена Коканова “.

Премиерата на „ Далеч от брега “ ще бъде през 2018 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР