Международният наказателен съд издаде във вторник заповеди за арест на

...
Международният наказателен съд издаде във вторник заповеди за арест на
Коментари Харесай

Международният съд иска арест на руски служители заради нападенията срещу украински граждански обекти

Международният углавен съд издаде във вторник заповеди за арест на някогашния министър на защитата на Русия и началника на военния ѝ щаб за набези против цивилни цели в Украйна , оповестява „ Асошиейтед прес “.

Съдът упреква някогашния министър на защитата Сергей Шойгу и началника на генералния щаб военачалник Валерий Герасимов във военни закононарушения и закононарушение против човечеството за безчовечен дейности. В свое изказване на съда се изяснява, че заповедите са издадени, защото съдиите считат, че има основателни аргументи да се счита, че мъжете са виновни за „ ракетните удари, осъществени от съветските въоръжени сили против украинската електрическа инфраструктура “ от 10 октомври 2022 година до най-малко 9 март 2023 година

„ През този интервал от време съветските въоръжени сили са нанесли огромен брой удари против голям брой електрически централи и подстанции на голям брой места в Украйна “ , прибавя съдът.

Няма непосредствена възможност някой от обвинените да бъде арестуван. Русия не е член на международния съд, не признава юрисдикцията му и отхвърля да съобщи обвинените.

Миналата година Международният углавен съд издаде и заповед за арест на съветския президент Владимир Путин , обвинявайки го в персонална отговорност за отвличанията на деца от Украйна .

Путин размени Шойгу на поста министър на защитата вследствие на разтърсвания в кабинета през май, когато стартира петия си мандат като президент. Той назначи Шойгу за секретар на Съвета за сигурност на Русия, оповестиха от Кремъл.

Ще има ли ново повишаване на водата в Бургас?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР