В началото на годината млади българи създадоха първото по рода

...
В началото на годината млади българи създадоха първото по рода
Коментари Харесай

Спорт у дома от жени за жени с MIA

В началото на годината млади българи сътвориха първото по рода си приложение за спорт от у дома напълно на български език – MIA. Следвайки общата задача на Момичетата от града и MIA да поддържаме дамите у нас да бъдат по-здрави и уравновесени отвътре-навън, стартираме нова графа. В нея всяка седмица ще ви предлагаме разнородни извършения и препоръки, които могат да внесат повече придвижване в графиците и на най-натоварените измежду вас.

Днес ще ви срещнем с Николета Балканска – създател на MIA, която ни описа малко повече за преимуществата на качествените видео тренировки вкъщи, за предизвикването да развиваш онлайн бизнес в България и за любовта към придвижването като израз на грижа и внимание към самия себе си.

Какво те въодушеви да създадеш MIA?

MIA е артикул, който, дръзвам да настоявам, не съществува на българския пазар досега. Пандемията и оставането у дома за по-дълъг интервал ме предизвикаха да се замисля – за какво не създадем платформа за тренировки за българския пазар, сходна на тези, които познавам от англоезичните страни. Аз съм и първият консуматор на MIA.

За мен преди всичко е качеството на платформата, на потребителското прекарване в нея, на видеата и на самите тренировки. Те не би трябвало да отстъпват на международните приложения. В интернет има доста тренировки онлайн, само че множеството не са на български, а тези които са – имат доста неприятно качество. Исках да има една платформа, която да бъде налична като приложение и през бразуър, с цел да може да бъде употребена на всички места и когато и да е, правейки я налична за всички дами в България. Целта ни е да предоставим разнообразни типове тренировки и избор според от това по какъв начин се усеща трениращият в дадения ден.

Кое отличава MIA от останалите приложения?

Цялото наличие на MIA е напълно на български език и е първото по рода си на българския пазар. Платформата е създадена с български треньори, а видеата са с HD качество, което разрешава да бъдат гледани на огромен екран. Правено е по този начин, че по нищо да не отстъпва на най-хубавите задгранични образци, които познаваме. Искаше ми се и тук да имаме подобен тип първокачествен артикул и това беше един от главните ми тласъци.

Каква е задачата на MIA?

MIA е основана от дами за дами и постоянно ме питат – за какво единствено дами, по този метод не се ли пренебрегва мъжкият сегмент? Отговорът е не, тъй като действително всички тренировки са безусловно подобаващи за мъже, дами и даже за деца и подрастващи. Идеята беше да обединим дамите. Изключително доста се натъртва на външността, а това е нещо, което към този момент е демоде. Жената е майка, стопанка, експерт в работата си и не на последно място има някакви недостижими критерии по какъв начин да наподобява, които с изключение на всичко се диктуват от нереални и ретуширани и филтрирани стандарти за хубост. Крайно време е да се замислим над тези правила и да си подарим вниманието и грижата, от които в действителност се нуждаем, да приемем хубостта в нейната характерност, в нейните доста лица, форми и размери. Такива са международните трендове, към които и ние се стремим.

MIA на първо място е общественост, чиято цел не е да се надпреварваме коя има по-изваяно дупе, а да се поддържаме и мотивираме. Само по този начин ще ни идва в действителност от вътрешната страна да упражняваме и да се грижим за себе си.

Какви тренировки могат да открият читателите ни в приложението?

В приложението могат да намерят трите съществени категории – фитнес, йога и пилатес. Във всяка една от тях сме основали сбирки, които са структурирани по компликация и по натоварване на обособените елементи на тялото. Всяка сбирка си има тема – да вземем за пример Денс фитнес, Хийт, Табата, Стречинг йога, Йога флоу, Пренатална йога, Йогалатес и доста други. Всяка сбирка нормално стартира с по-лесни тренировки и по-късно прогресира към по-трудни. По този метод, в случай че следвате упражненията в сбирките поредно, ще имате чувството, че прогресирате с тренировките си. Хубавото е, че можете да редувате и един ден да изберете йога, различен да вършиме силова подготовка и така нататък Взимайки си абонамент на платформата, вие имате достъп до цялото наличие от над 100 тренировки все още. Освен това, всеки месец ще се качват нови тренировки, както и изцяло нови типове извършения като „ бар балет “.

Разкажи ни повече за екипа на MIA.

Екипът на MIA се състои от нашите треньорки, маркетинг отдел, снимачен екип, звукозапис, механически IT отдел. Моите отговорности включват обмисляне на наличието и следене на всички процеси по неговото основаване. Всичко, което е на платформата, минава през мен, като авансово с всяка една от инструкторките вършим проект каква ще е нейната сбирка този месец,.

За мен е доста значима образната страна на нещата, по тази причина всичко – от декорите в студиата до екипите и това по какъв начин да наподобява обещано видео, би трябвало да мине през мен.

Не на последно място, за нас всеки консуматор е част от екипа и разчитаме на тяхната противоположна връзка.

Коя е най-предизвикателната част от процеса по основаване на мобилно приложение за спорт и по какъв начин ти и екипа ти се справихте с нея?

Тук мога да споделя толкоз доста, а сме на пазара единствено от месец! Всеки ден се срещаме с компликации, като аз съм индивидът, който поддържа връзката с потребителите. За мен е значимо да знам какво може да бъде усъвършенствано и по-късно с екипа дружно решаваме по какъв начин можем да променим обещано нещо.

Най-големите ни провокации са от софтуерна позиция, не тъй като имаме усложнения да създадем продукта на международно равнище, а тъй като за жалост българският пазар не е привикнал дотам да употребява този тип приложения. Хората тук са по-мнителни преди да изберат дадена услуга – желаят да видят, да пробват, да са изпълни сугурни. Затова и ние им даваме 7 дни безвъзмезден експериментален интервал и постоянно, в случай че имат недоволства или усложнения, могат да се свържат с нас.

Какви са преимуществата на тренировките, готови особено от дами за дами?

Пазарът за дами е доста по-различен от този за мъже. Преди стартирането на MIA направихме изследвания, които още веднъж потвърдиха, че дамите доста постоянно се тормозят да упражняват във фитнес, с цел да не наподобяват неуместно или пък изобщо не знаят какво да вършат.

За една жена е толкоз значимо по какъв начин се усеща, колкото и по какъв начин наподобява – прочувственият аспект е доста по-силен при дамите в сравнение с при мъжете.

Дори от научна позиция е потвърдено, че може да тренираш до изтощение и да гладуваш, само че в случай че имаш някакъв тип дисбаланс в организма, няма да свалиш и грам на кантара.

Създадохме MIA предвид на всички тези самостоятелни аспекти. Затова акцентираме на „ wellbeing “-а или на български казано благосъстоянието – на това да си поемем въздух, да се отнасяме с грижа, обич и внимание към себе си и. Ако през днешния ден не ни е ден за интензивна подготовка, можем да създадем друга процедура, която ще ни бъде толкоз или даже повече от ползa за това по какъв начин се усещаме и надлежно по какъв начин изглеждаме.

Както загатнах, другите тренировки - високо интензивните интервални Хийт тренировки или Стречинга и Йога флоу сбирката са изцяло подобаващи за всички, без значение от пол или възраст. Важно е единствено по какъв начин се чувствате през днешния ден, значимо е да слушате тялото си и упътванията на инструкторите.

Как наподобява една подготовка на MIA – конструкция, времетраене и натоварване?

Всяка подготовка е част от дадена сбирка, само че може да бъде изпълнявана и независимо. Например, през днешния ден желаете да упражнявате ръце с гирички, на следващия ден желаете да извършите кардио Табата подготовка, а на третия ден да се разтегнете или да завършите деня с успокоителна йога процедура преди сън.

Всички тренировки са разказани и усърдно обяснени от нашите инструкторки, тъй като водещото за нас е да се избегнат непременно травми и контузии. Натоварването също е друго – има повече и по-малко динамични. Дори и да имате подозрения, в множеството случаи по-предизвикателните извършения имат модификации, с цел да харесат и да подхождат на равнището на множеството консуматори.

Тренировките са с времетраене приблизително до 30-40 минути.

Каква е твоята персонална мотивация да спортуваш постоянно?

Аз се занимавам с йога и пилатес от над 10 години. Започнах, когато живеех в Лондон и цялото холистично придвижване не беше известно у нас, а там беше в пика си. Направи ми усещане, че там класовете по пилатес се посещаваха от доста по-възрастни дами и цялостната идея на тренировките беше по модела на Джоузеф Пилатес. По същия метод бяха и йога практиките. Всъщност, с помощта на това доста се възпламених по тези практики и връщайки се в България потърсих подобен тип тренировки.

За мен е доста значимо инструкторът да е сериозен към вашето здраве, освен да ви направлява, само че и да ви поправя. Много постоянно в груповите класове това не се случва и аз избирам да упражнявам у дома с приложения.

В момента върша нашата Пренатална йога сбирка, като на доста малко преподаватели действително бих се доверила в този значим миг. Но практиките ни по Йога за бременни са толкоз специфични – в тях не се натъртва единствено на физическите извършения, само че и на връзката на майката с бебето. Имаме шанса да имаме страхотни инструктори, за които здравето и благосъстоянието на клиента е преди всичко.

Какъв съвет би дала на дамите, които към момента не са почнали да упражняват?

Истината е, че просто не са разкрили придвижването, което ги въодушевява. Затова и на платформата имаме доста разнообразни типове тренировки от кардио и по-натоварващи с тежести и ластици до такива, които могат да ги вършат дами, които не са се занимавали с никакъв тип спорт до в този момент. Създавайки платформата, аз имах поради освен моето потомство, само че и поколението на моята майка, даже баба, тъй като всяка една жена, без значение от възраст или физическа кондиция, има потребност от придвижване, с цел да бъде здрава и по този метод да покаже обич към тялото си.

Всеки може да опита една от стречинг тренировките, които има на платформата. Ефектът ще усети незабавно, тъй като когато дълго време не сме се разтягали, тялото единствено стартира да желае този тип придвижване.

В MIA не всичко е непременно. Ние не промотираме диети или бърза загуба на тегло. Тренировките са по този начин структурирани, че крайният естетически резултат е единствено бонус, а същинската приятност е, че си подаряваш грижа и внимание.

И несъмнено, силата на нашите инструкторки е толкоз положителна и зареждаща, че може да се усети и виртуално!

Моят съвет е пробвайте MIA и в случай че желаете да измененията нещо с метода, по който се чувствате, започнете отвътре-навън. Всички знаем, че другото не дава трайни резултати.

И откакто споделих всичко най-важно, от което имате потребност, с цел да започнете – пробвайте за 7 дни гратис и намерете вашите обичани придвижвания, тренировки и практики.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР