В началото на годината камион с нелегални мигранти е намерен

...
В началото на годината камион с нелегални мигранти е намерен
Коментари Харесай

Случаят „Локорско“: Аз съм майка. Всеки ден се моля на Господ да му прости, че е бил там

В началото на годината камион с незаконни мигранти е открит край софийското село Локорско. 18 от мигрантите в него са починали от задушаване. Девет месеца след нещастието с камиона ковчег единствено пред bTV приказва майката на един от задържаните.

За случилото се Ваня Дунгарова схваща от изключителните ни вести.

Предишната вечер 22-годишният ѝ наследник Християн Дунгаров и е споделил, че ще отиде до Атанас, с цел да му изиска 1000 лв. назаем. Сумата им трябвала за интервенция на най-малкото дете в фамилията. През нощта Християн не се прибрал, а в продължение на към 20 часа телефонът му останал изключен.

„ В момента, в който видях камиона, ми стана ясно. Той 2-3 месеца беше паркиран пред бай Нас “, сподели Ваня Дунгарова. Няколко часа по-късно Християн звъни на майка си.

„ Плачеше. Каза, че е станала огромна пакост. Прибрах го. По-късно пристигнаха служителите на реда. Разпитваха го цяла вечер. Той не се е крил. Отишъл е при бай Нас да изиска пари. Бай Нас му споделил, че имал, само че ги изхарчил “, добавя тя.

Християн Дунгаров е отговарял за картите на приложение на телефон. Ролята му е била да споделя от кое място да мине камионът, с цел да доближи до авансово избраната локация. Мястото, на което е открит камионът, е било последната точка по заложения маршрут.

„ Помогнал е на който може да излезе. Онзи ден на мярката разбрах, че е извадил и няколко от жертвите в опит да им помогне, в случай че може. Той споделя, че не е знаел какво да прави, само че бай Нас е получил позвъняване с разпореждане да ги оставят “, изясни майката.

След нещастието петима души са с повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група.

Шофьорът Атанас и спътникът му Християн имат и по още едно обвиняване – съзнателно причиняване на гибел на повече от един човек.

„ Няма подозрение, че гибелта на тези хора е реалност. Това, което мога да кажа е, че той в правосъдна зала съобщи, че не е желал гибелта на тези хора и се е опитал да помогне на живите. Доказателствата ще бъдат оценени, когато делото влезе в правосъдна зала “, посочи Срема Моллова, юрист на Християн Дунгаров.

„ Молим се за мярка домакински арест с проследяващо устройство. Как в един миг моят наследник остана единствен арестуван за съзнателно ликвидиране на 18 души дружно с водача Атанас. Къде са тези, които ги наеха, които купиха камиона? Аз съм майка. Каквото и да кажа, който гледа, ще каже че е, тъй като съм майка. Всеки ден се апелирам на Господ да му елементарни, че е бил там “, сподели още Ваня Дунгарова.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР