В началото на декември ще предложим за обсъждане обхвата на

...
В началото на декември ще предложим за обсъждане обхвата на
Коментари Харесай

През декември обсъждат тол таксите за товарните автомобили

В началото на декември ще предложим за разискване обсега на тол системата и разновидности на тол такси за товарните коли над 3.5 т. Изчиленията се изготвят от Световната банка, която е съветник по плана. Това съобщи в изявление за Българската национална телевизия Антон Антонов, шеф на „ Националното тол ръководство “. Той изясни, че разновидностите за таксуване ще бъде разисквани с всички заинтригувани страни. След като бъде реализиран консенсус, цената ще бъде изпратена за нотификация в Европейската комисия.
Цените на винетките за всички транспортни средства няма да се трансформират - остават същите както до в този момент. Антонов разясни, че тежкотоварните коли ще употребяват винетки до 15 август 2019 година, от 16 август те ще преминат на тол такса. „ Въвежда се и уикенд винетка за леките коли. Цената й ще бъде 10 лв. и е ориентирана към потребителите, които по-рядко пътуват”, разяснява Антон Антонов. Тя ще е годна от петък 12 ч. до неделя 23:59 ч.
Директорът на „ Националното тол ръководство “ уточни, че водачите, които имат стикер винетка годна след 1 януари, ще могат да я преобразуват (конвентират) в електронна. Потребителите ще могат елементарно да го осъществят на уеб страницата на тол системата bgtoll.bg от 17 декември. Необходимо е да вкарат само регистрационния номер на автомобила и валидността на винетката. „ Конвертирането е целесъобразно и то ще улесни системата. Хартиената винетка не трябва да бъде отлепяна от стъклото на автомобила до приключване на валидността й “, означи Антонов.
Относно методите за пазаруване на електронни винетки Антон Антонов изясни, че от 17 декември потребителите ще могат да купят винетка от уеб страницата bgtoll.bg, посредством мобилно приложение, терминали за самообслужване, които ще бъдат ситуирани в комерсиалните обекти и на каса в комерсиалните обекти. Винетка ще може да се закупи с кредитна и дебитна карта, посредством банков трансфер и с карта за гориво. За банковия трансфер водачите би трябвало да знаят, че е належащо софтуерно време, както при други типове банкови заплащания. Ще се нужни ден или два, с цел да бъде обработена транзакцията и да се отрази в системата. Отново в уеб страницата, всеки ще може да ревизира дали има годна електронна винетка – належащо е да се вкара регистрационния номер на автомобила.
Антон Антонов уточни, че състезанията за наемане на чиновници в тол ръководството са оповестени и предстоят изявленията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР