В началото на декември, месецът на коледната магия, Асоциация Българска

...
В началото на декември, месецът на коледната магия, Асоциация Българска
Коментари Харесай

За Коледа подарете магията на четенето

В началото на декември, месецът на коледната магия, Асоциация " Българска книга " започва акцията " Купи 1 книга. Подари я за Коледа ", която има за цел да подсети, че книгата е най-топлият и насърчителен подарък. " В края на тези нелека година желаеме да благодарим на всички наши читатели и да напомним, че книгата е най-вдъхновяващият подарък за Коледа. Книгите са дарове със смисъл.

Ако желаете да подарите чудо на дете, подарете му книга, няма по- потребен и окуражаващ подарък. Тя е повсеместен метод да се изрази обичта към околните, да се покаже почитание и да се подари вяра. Може да откриете подобаващия подарък за всеки в книжарниците и електронните магазини на обичаните издателства. ", означават уредниците. Инициативата " Купи 1 книга. Подари я за Коледа " се организира за втора поредна година и е част от националната акция " Купи 1 книга ", зародила в разгара на спешната обстановка към епидемията от COVID-19, под надпис " За да я има книгата ". За няколко дни тя съумя да сплоти над 200 издателства и онлайн книжарници, както и престижи като Факултета по публицистика и всеобща връзка (ФЖМК) на Софийския университет " Св. Климент Охридски " в една обща идея – да помогнем на книгата, да я съхраним като полезност и да подсигуряваме нейното бъдеще.

В рамките на акцията тази година беше извършена и самодейността " Купи 1 книга. Дари я на своето учебно заведение " с поддръжката на Министерството на образованието и науката. Под апела " Стани актуален будител " децата се трансфораха в добротворци и подариха стотици заглавия на учебните библиотеки и библиотеките в детските градини, обновявайки библиотечния фонд. На фейсбук страницата на акцията бяха оповестени фотоси от добротворчеството, изпратени от цялата страна. " В духа на идните коледни и новогодишни празници подсещаме, че изборът да се сложи подарък с книга под елхата подкрепя и фамилията на книгата ", допълват уредниците от Асоциация " Българска книга ".

Инициативата е проведена от Асоциация " Българска книга ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР