В началото на 2020 г. най-големият проблем за работодателя беше

...
В началото на 2020 г. най-големият проблем за работодателя беше
Коментари Харесай

Над 20 000 души са останали без работа от началото на годината

В началото на 2020 година най-големият проблем за работодателя беше дефицитът на работна мощ. Тази година нещата са радикално разнообразни и процесите по освобождение на работна мощ са много стряскащи. От началото на 2021 година към 24 000 души са новоосвободените от работа.

Това съобщи в ефира на предаването " Студио Actualno " ръководителят на Българската стопанска камара Радосвет Радев, разяснявайки икономическите ограничения на страната в условия на COVID-19. Радев посочи, че единствено към 3000-4000 са новонаетите лица от началото на януари. Чистото салдо е към 20 000 нови безработни, разясни специалистът.

" Това, което не може да направи страната, могат да го създадат стопански дейните субекти. Те чудесно са разбрали, че сега камък на шията е непотребният брой наети хора. Затова толкоз въодушевено освобождават хора, тъй като схващат, че това е цената да спасят било то компанията си, било то бизнеса си, било то активите си ", сподели Радосвет Радев. По думите му с по-малкото ползване и търсене, стоките, които могат да произведат българските компании, се осъществят с по-малко наети в съответния бранш.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Работодателят към този момент ще уведомява Националната организация за прих...

" Българската стопанска камара е била безапелационен критик на ограниченията: че са незадоволителни, че са ненавременни, че са постепенно протичащи се ", разяснява Радев и акцентира, че става дума за ограничения като ликвидната поддръжка за микро- и междинни предприятия, както и прословутата мярка " 60 на 40 ". " Тази мярка стигна до тези, до които беше дефинирана. Бяха дефинирани доста комплицирани, а от време на време и неизпълними условия, с цел да станеш бенефициент по тази стратегия. Имаше подготвени пари, имаше страдащи компании и парите не стигнаха до тях ", означи икономическият специалист.

Радосвет Радев е на мнение, че Бюджет 2021 година е " наркотизиращ, тъй като той притъпява болката от рецесията, като по едно и също време с това поддържа съвсем всички обществено-социални системи и няма някаква извънредно манифестирана през цифрите поддръжка за бизнеса ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР