В мрежата редовно се появяват нови оплаквания от собственици на

...
В мрежата редовно се появяват нови оплаквания от собственици на
Коментари Харесай

Използването на алтернативни преходници 12VHPWR може да анулира гаранцията на вашата графична карта

В мрежата постоянно се появяват нови недоволства от притежатели на топ-видеокартите GeForce RTX от серия 40 по отношение на зародили проблеми със захранващия конектор 12VHPWR. Те могат да се срещнат, когато употребявате както елементарен преходник към PCI-E Power, който е включен в комплекта, по този начин и адаптери от странични производители, като CableMod. Компанията към този момент призна несъвършенствата в структурата на адаптера 12VHPWR L и даде обещание да поправи минусите в новата версия.

Коя компания към този момент анулира гаранцията при потребление на адаптера?

Проблемите с гореспоменатия адаптер не останаха незабелязани от производителите на видеокарти. По-специално, MSI смята потреблението му за причина за отвод от гаранционно обслужване. Един от пострадалите притежатели на топ GeForce RTX показа в Reddit отговора на службата по поддръжката, който оповестява, че гаранцията на видеокартата е анулирана и предлага потребителят да се свърже със самия CableMod.

За благополучие, CableMod не е предложил цялостна отплата на средствата. Тази история обаче демонстрира, че когато употребявате 12VHPWR адаптер от странична компания производител, можете да останете без гаранция на видеокартата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР