В Москва бяха претърсени офисите на движение "Отворена Русия". Това

...
В Москва бяха претърсени офисите на движение "Отворена Русия". Това
Коментари Харесай

Претърсени бяха офисите на движение Отворена Русия на Михаил Ходорковски

В Москва бяха претърсени офисите на придвижване "Отворена Русия ". Това се случва в границите на следствието на някогашния петролен колос Юкос, чийто някогашен началник Михаил Ходорковски финансира "Отворена Русия ".

"Водят се обиски в границите на случая Юкос, в това число в офисите на Отворена Русия ", сподели говорителката на съветския Следствен комитет Светлана Петренко за организация РИА-Новости.

Конфискувани са афиши за арестувания в Русия и оповестил гладна стачка украински режисьор Олег Сенцов и компютър с празен диск, сподели представителката на "Отворена Русия " Полина Немировская по радио "Ехото на Москва ".

Движение "Отворена Русия " бе учредено през септември 2014 година от Михаил Ходорковски, някогашен съветски олигарх, който бе началник на Юкос. Той бе задържан през 2003 година и прекара близо 10 години в пандиза за обири посредством машинация в изключително огромни размери и укриване на приходи, а през 2013 година бе опрощение от президента Владимир Путин и заживя в чужбина. "Отворена Русия " има за цел да сплоти проевропейските сили в Русия за реализиране на единна съпротива против Владимир Путин, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР