В морския град официално бе открито дълго чаканото здравно заведение,

...
В морския град официално бе открито дълго чаканото здравно заведение,
Коментари Харесай

Приморско с троен повод за радост – откриха Центъра за спешна медицинска помощ навръх празника на града 24 май

В морския град публично бе намерено дълго чаканото здравно заведение, особено за случая пристигнаха министърът на опазването на здравето и министърът на туризма

Приморско откри летния сезон точно на празника на града 24 май. На особено проведена гала морският град освен сподели подготвеност за Лято 2023, само че и обърна нова страница в опазването на здравето за района с разкриването на медицински център.

Домакин на паметното събитие бе кметът доктор Димитър Германов, а посетители бяха министърът на туризма Илин Димитров, министърът на здравеопазванеъо доктор Асен Меджидиев, регионалният шеф проф. Мария Нвйкова, ръководителят на ОбС-Приморско Златина Тюлиева и зам.кметът арх. Петко Гечев. Пред аудитория от минимум 300 индивида в центъра на града те поздравиха жителите за празника, за откиването на дейния хвърчене сезон и най-много за новата, значима облага - Центъра за незабавна здравна помощ, който ще обслужва шестте съставни селища в морската община.

„ Днес имаме двоен мотив – прекланяме се пред делото на Светите братя Кирил и Методий, само че и нашия патронен празник. Горди сме с това, тъй като във времена, в които всичко е преходно, какво по-устойчиво ни е останало от буквите, които пазим от IX век? Във времена на разделяне, какво съумява да ни държи дружно, в случай че не словото и делото на Левски, Ботев, Яворов? В Приморско знаем, че да честваме на 24 май е освен привилегия, само че и отговорност. Затова сме горди, че в нашата община няма нито едно дете до 18 година, което да не върви на учебно заведение или предучилище. Благодарни сме на нашите учители, които съумяват да бъдат и образец, и ентусиазъм. Благодарим и на всички, които работят за култуарта. Община Приморско оказва цялостна поддръжка на всички читалища в шестте обитаеми места ”, стартира словото си кметът доктор Георги Германов.



Той благодари и на гостите от страната в лицето на министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, министъра на туризма Илин Димитров и регионалния шеф проф. Мария Нейкова за поддръжката, която е срещнала Община Приморско за поддръжката при осъществяването на толкоз значими планове за района. Германов визираше днешното разкриване на Центъра за незабавна здравна помощ в морския град – план, който е чакан за жителите и гостите на града и общината от над 20 години.

Очаква се растеж на туристите през Лято 2023 година, разкри министърът на туризма Илин Димитров. Според прогнозите на ведомството, той ще е сред 5 и 7% по отношение на миналата година. „ С наслаждение разбрах, че Приморско ще предложи повече паркоместа за гостите, както и система за филтриране на водите. Но дано не забравяме, че персоналното отношение към гостите е основно и че в туризма не би трябвало единствено да се работи, само че и да се употребява ”, сподели Димитров пред публиката на амфитеатралната сцена в центъра на града.



Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев показа, че е щастлив да е в Приморско точно на 24 май. Той напомни, че служебният кабинет е оказал помощ градът да има собствен медицински център. „ Това не е единствено наша заслуга. Кметът на Приморско и регионалният шеф проф. Мария Нейкова поставиха големи старания, с цел да се случи това. Те са хора, които вие би трябвало да пазите и да цените, тъй като те милеят за града и желаят да създадат всичко допустимо за вас ”, съобщи доктор Меджидиев.



По думите му, преди към месец е подписан Меморандум сред Министерството на здравеопазването и общините Царево, Приморско и Созопол с УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов ” за подсигуряване на спомагателни екипи за летните месеци. „ Можете да бъдете сигурни, че в този интервал ще имате съответна здравна грижа. Гордея се, че го направихме и даже като елементарен доктор, аз ще продължа да бъда с вас, когато се върна на работното си място ”, обърна се министърът към приморчани.

Центърът за незабавна здравна помощ в морския град е значимо и дълго чакано здравно заведение. В продължение на над 20 години, в които влизат и трите досегашни мандата на доктор Димитър Германов като кмет, той не можа да се осъществя, макар опитите на няколко следващи постоянни държавни управления. В рамките на към 6 месеца обаче служебният кабинет е съумял да задейства видно замръзените процедури и да осъществя тази фантазия за морския град.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР