35 млн. лв. е тазгодишната рамка Амбициозен, но и изпълним.

...
35 млн. лв. е тазгодишната рамка Амбициозен, но и изпълним.
Коментари Харесай

Приморско с амбициозен бюджет, залага на инфраструктурата и нова концепция за туристическия сезон

35 млн. лева е тазгодишната рамка

Амбициозен, само че и осъществим. Така бе избран бюджетът на Община Приморско, който е на стойност 35 млн.лв. Общинският съвет при рамката с съвсем цялостно единогласие. От 13 дали своят вот съветници единствено един се въздържа.

Капиталовата стратегия е 24 млн.лв. и включва стратегически обекти, касаещи развиването на цялата община. Кметът Иван Гайков изясни, че са заложени средства както за инфраструктурни планове, по този начин и за спорт, обучение и просвета. Привличане на туристи и превръщането на Приморско и Китен в още по-предпочитана дестинация е измежду главните задания на Общината. Екипът на Иван Гайков е изготвила напълно нова идея в тази връзка. Културният календар през летния сезон ще бъде по-богат. Предвидени са концерти онлайн на обичани групи, театрални представления и спортни мероприятия.

" Сред най-важните планове са ремонтите на методите към плажовете, крайбрежните алеи, площади, връзката сред Приморско и Китен с отделяне тук-там за отдих " добави Гайков. Ще бъдат направени нови паркинги, следва и разискването за създаване на синя зона в Приморско и Китен.

По време на гласуването на бюджета бяха трансферирани средства от 100 хиляди лева към Кметство Китен. Причината е, че заради брегоукрепването в морския град тежките машини са компрометирали главната улица, водеща към плаж Атлиман. Налага се пътният сектор да се ремонтира, сподели още Гайков.

Кметът на Китен Николай Марков благодари на съветниците за поддръжката и увери, че администрацията на Иван Гайков прави всичко по силите си за възстановяване на инфраструктурата в общината.
Кои са другите акценти, какво още следва да се извърши както в Приморско, по този начин и в останалите обитаеми места в общината - очаквайте изявление с кмета Иван Гайков!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР