Предстои ремонт на здравното заведение, такъв предстои и на Спешния

...
Предстои ремонт на здравното заведение, такъв предстои и на Спешния
Коментари Харесай

Четирима нови специалисти ще приемат пациенти в Медицинския център в Приморско

Предстои ремонт на здравното заведение, подобен следва и на Спешния център

Кметът Иван Гайков търси способи за възстановяване на опазването на здравето в общината. Това е от главните му цели, за които работи от началото на мандата си. 

Пред Флагман.бг Гайков изясни, че през летния сезон ще бъдат обезпечени четирима нови експерти. Педиатър, доктор по вътрешни заболявания, кардиолог и хирург ще работят без почивен ден, с цел да са в помощ на локалните и туристите. Освен това, отвън Спешния център, ще бъде обезпечена и кола за спешна помощ, която ще е оборудвана по всички стандарти, с всичко належащо.

„ През годините Община Приморско поставя доста старания да поддържа Медицинския център. Около 100 хиляди лева е бюджетът, който администрацията отделя на година за здравното заведение. Но услугата, която жителите и туристите получават, е извънредно незадоволителна. Виждаме, че този модел не работи, по тази причина търсим вид, при който една водеща бургаска болница напълно да поеме ръководството на медицинския център. Това ще разтовари и нас като финансов ангажимент, надлежно ще увеличи и качеството “, изясни Иван Гайков. 

Кметът добави, че до дни ще стартира и козметичен ремонт на здравното заведение. Такъв следва и на Спешния център. Видът му сега не е приемлив. Общината ще поеме разноските по ремонта, с цел да подобрим услугата.

Очаква се строителните действия да приключат до месец.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР