Монтират 3-метрови неонови букви с надпис Китен“ Нова изненада ще

...
Монтират 3-метрови неонови букви с надпис Китен“ Нова изненада ще
Коментари Харесай

Правят нова атракция в Китен, ще е любимото място на туристите

Монтират 3-метрови неонови букви с надпис „ Китен “

Нова изненада ще има за жителите и гостите на Китен. По крайбрежната алея ще инсталират 3-метрови неонови букви с надпис „ Китен “. Влизайки в морето, пътувайки с транспортен съд, ще се вижда атракцията, която ще се трансформира в обичаното място на туристите. Това сподели кметът на Китен Николай Марков. Той участва на днешната сесия на Общинския съвет на Приморско, на която бе гласуван бюджетът за тази година. Над 2 млн. лева са планувани за курорното градче, като 100 хиляди спомагателни бяха трансферирани при гласуването през днешния ден. Причината е незабавен ремонт на основната улица, водеща към плаж „ Атлиман “. Тя е компрометирана от тежката техника, която прави брегоукрепването. 

Николай Марков благодари както на общинския кмет Иван Гайков, по този начин и на съветниците за поддръжката към Китен. 

„ Когато всички работят в една посока - за развиването на общината и за богатството на жителите - то е видно и хората го оценят. Затова и ни гласоподават доверие - да работим за тях. Това е и концепцията зад избирането на всеки един кмет. Капиталовата стратегия на Китен е амбициозна. Ние сме курорт, който желае да предлага своя артикул освен на територията на България, само че и да притегля задгранични туристи. Неимоверно те желаят да има добра инфраструктура, по-добри хотели, по-добри заведения. Ние можем да помогнем на локалния бизнес с инфраструктура и по тази причина насочваме натам напъните си. За наша наслада изпреварваме периодите за завършване на втория стадий от брегоукрепването и ще приключим още преди летния сезон – в края на април, началото на май. Предстои дотъкмяване и облагородяване за сметка на нашия бюджет - да сложим осветяване, да инсталираме пейки “, изясни той. 

С приемането на бюджета – още от понеделник стартират и стремително с ремонтите на улиците в Китен. Така градът се приготвя и за началото на сезона. 

„ Китен и Приморско постоянно съм твърдял, че са едно цяло. Подготовката започва едновременно в двата града. Базите се ремонтират, ние ремонтираме инфраструктурата. След това идват търговците. Хубавато в тази ситуация е, че съгласно първичната информация имаме положителни резервации. Смея да настоявам, че нашият град е желан от българите - умерено място с доста зеленина. Искам да благодаря и на локалната полиция, която се оправя доста добре със сигурността на нашите жители и туристи, по тази причина сме желана дестинаци “, добави в умозаключение Николай Марков. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР