Сумата, с която Общината ще участва, е символична – 12

...
Сумата, с която Общината ще участва, е символична – 12
Коментари Харесай

Иван Гайков: Целогодишните полети ще развият целия регион, Приморско има какво да предложи на туристите

Сумата, с която Общината ще взе участие, е алегорична – 12 хиляди лева на година

Общинските съветници в Приморско поддържаха предлагането на кмета Иван Гайков Общината да влезе във фонда за развиването на Летище Бургас, който има за цел привличане на целогодишни полети. Така районът ще може да се развие и отвън дейния летен сезон. 

Сумата, с която взе участие администрацията на кмета Иван Гайков, е 2 лева на гражданин, или общо 12 хиляди лв. годишно. 

Според градоначалника присъединяване на Община Приморско във фонда е от извънредно значение, защото тези партньорски връзки сред всички общини и бизнес ще способства за цялостното развиване на района. 

„ Община Приморско има доста красиви места, забележителности, богата история. Със сигурност има какво да предложим на туристите и отвън дейния сезон. За Южното Черноморие е от извънредно значение обединияването към тази концепция, чиито мотори са господин Димитър Николов и господин Иван Алексиев. Стара Загора, Сливен и Ямбол също поддържат концепцията, защото е значимо и за техните райони. Благодаря на всички съветници от Приморско, които единомислещо застанаха зад предлагането ми “, сподели кметът Иван Гайков. 

Той посочи, че занапред ще се проучват линиите, които фондът ще финансира. Обсъждало се е обаче нуждата от вътрешния полет София-Бургас и назад, връзка с летище в Истанбул, Италия, както и Германия или Франция – водещи дестинации, които имат връзка с цяла Европа, даже и света. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР