В момента, в който кралицата умре, короната преминава незабавно и

...
В момента, в който кралицата умре, короната преминава незабавно и
Коментари Харесай

Ясен е новият крал на Великобритания

В момента, в който кралицата почине, короната минава неотложно и без гала в ръцете на наследника Чарлз, някогашният принц на Уелс. Но с цел да бъде коронясан за крал, той би трябвало да премине през редица стъпки, написа Би Би Си.

Как ще се нарича той?

Едно от първите му дейности е да реши дали да ръководи като крал Чарлз III, или да одобри друго име. Например, първото име на дядо му Джордж VI е било Алберт, само че той е управлявал с едно от вторите си имена. Чарлз може да избере едно от четирите си имена - Чарлз Филип Артър Джордж.

Той не е единственият, на който следва да смени купата си.

Въпреки че е престолонаследник, принц Уилям няма да стане автоматизирано принц на Уелс. Той обаче незабавно наследява другата купа на татко си - херцог на Корнуол. Съпругата му Катрин ще бъде известна като херцогинята на Корнуол.

Съпругата на Чарлз също ще получи нова купа, като цялостното ѝ име ще бъде кралица-консорт - с термина " консорт " се отбелязва брачната половинка на монарха.

Официални церемонии

В първите към 24 часа след гибелта на майка си Чарлз ще бъде публично провъзгласен за крал. Това става в двореца " Сейнт Джеймс " в Лондон пред параден орган, прочут като Съвет за възкачването на трона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР